Финалисти верују у победу: И Жућко и Црвени спремни за окршај

Финале 38. Светског првенства у надметању гускова биће одржано у недељу у улици Милана Маленчића испред кућног броја 32. Најинтересантније ће бити такмичење сениора, а зналци тврде да борба неће бити лака.

У финалу су Црвени власника Миодрага Трнића (19) и Жућко Лазара Адамова Билте млађег (15). Млади гушчари за наш портал кажу да гускове припремају и очекују победу.

 

-Црвени има четири године и до сада је показао да зна да се бори.  Код мене је одмалена и знам га у душу. Имао је тешка надметања на путу до финала, али је успео да дође до последњег круга. У надметањима је био доминантнији, тако да не сумњам у његову срчаност и спремност. Најважнија је шетња, купање у базену и добра исхрана. У финалу очекујем тешку борбу и сигуран сам да ни мом, али ни противничком гуску, који је помало фаворит, неће бити лако – истакао је Миодраг Трнић који се десет година бави гусарством и у овај свет увео је остатак породице.

Жућко стар три године младог Билте, до сада је освојио већ две титуле шампиона и у то у категоријама једногодишњака и двогодишњака.

-Надам се победи јер му недостаје још само пехар у сениорима да освоји трећу титулу. Време нам не иде на руку, пошто је топло за ово доба године. Без обзира на то, шетам Жућка свакодневно и купам га. Борбе у којима је учествовао трајале су дуже од десет и петнаест минута и најтеже надметање било је у четвртфиналу са гусаном Немање Алмаша. Гуска сам наследио од деде чије име носим и који је познат гушчар. Када спојимо младост и искуство то мора да буде добитна комбинација – казао нам је Лазар Адамов.

У категорији двогодишњака финале су обезбедили гусак Александра Адамова и гусан Данијела Огњенова. Међу једногодишњацима најбољи су се показали гусани Милана Дражића и Живице Терзића. Добро утренирани и у пратњи верних пратиља бели „гладијатори“ даће све од себе да буду шампиони.

Програм у недељу почиње у 10 сати и поред финалних надметања у све три категорије присутни ће моћи да уживају у ревијалним такмичењима, најлепшем јату, најтежој гуски, најстаријем гуску. Ове године у надметањима је учествовало је више од 140 гусана у све три категорије међу којима је било највише једногодишњака.

А.Ђ.

 

ТВОЈ БРЗИ ИНФО и ове суботе на вашем порталу

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

ТВОЈ БРЗИ ИНФО: Ново на Кикиндском порталу (Видео)

Погледајте преглед недељних дешавања у Кикинди- ТВОЈ БРЗИ ИНФО са Александром Станкић. Пратите нас на...

(ВИДЕО) Бачкоградиштани победници „3х3 фудбал финала Србије”

Састав из Бачког Градишта победник је „3x3 фудбал финала Србије” које је данас одржано у...

Don`t copy text!