30 новембра, 2023

Због вожње под дејством алкохола и психоактивних суспстанци искључено 16 возача

На подручју Полицијске управе у Кикинди за дане викенда догодилe су се три саобраћајне незгоде, две са настрадалим лицима у којима су две особе задобиле лакше телесне повреде  једна са материјалном штетом. Укупно настала материјална штета процењена је на 275.000 динара. Саобраћајне незгоде су се догодиле због радње возилом, неуступање првенства возила и због вожње под дејством алкохола.

Због учињених саобраћајних прекршаја, захтеви за покретање прекршајног поступка поднети су против 19 учесника у саобраћају и издат је 81 прекршајни налог. Истовремено, из саобраћаја је због вожње под дејством алкохола и психоактивних супстанци искључено 16 возача, од којих су три особе задржане у трајању до 12 часова, јер је измерена количина алкохола у организму прелазила границу од 1,20 промила алкохола у организму односно  имали су недозвољене психоактивне супстанце.

Такође, откривено је 27 прекршаја некоришћења сигурносног појаса, 28 прекршаја прекорачења дозвољене брзине кретања возила и 71 осталих прекршаја.

не, не , не!!!!!!