Завршен први круг уписа у средње школе : Највеће интересовање за Техничку школу

У четири средњошколске образовне установе у Кикинди за школску 2024/2025. завршиле су први круг уписа, а до суботе траје електронски упис у другом кругу. Од наредне школске године свако одељење имаће максимално 28 ученика, те су се и школе прилагодиле овој новини.

Економско – трговинска школа, уместо четири, од наредне године имаће пет одељења на шест образованих профила.

-Економско техничар је четворогодишњи је попуњен. Сва места заузета су и на трогодишњем смеру трговац који  је у комбинованом одељењу са конобарима, као и на смеру кувар. На смеру финансијско-рачуноводствени техничар, који је поново уведен ове школске године, остало је 16, а на четворогодишњем смеру трговински техничар има 11 места– сазнајемо од директора Роберта Вуњака.

Техничка школа у Кикинди уписује осам  одељења. Директорица Миланка Халиловић каже да су у првом кругу уписали 197 ученика.

-У оквиру подручја рада електротехника на смеру електротехничар рачунара има пет слободних места. У трогодишњем одељењу  бравар заваривач има седам места , док је на смеру оператер машинске обраде резањем остало 13. Реч је о смеру који припада дуалном образовању, тако да ће свим ученицима прве године Канцеларија за дуално образовање исплаћивати 5.000 динара девет месеци, а од друге године они ће део наставе обављати у фирмама „Гриндекс“ и „Мекафор“ и то време ће им бити плаћено – казала је Миланка Халиловић.

Средња стручна школа „Милош Црњански“, како истиче директор Милорад Карановић одлично је прошла на упису.

– На четворогодишњем  смеру архитектонски техничар имамо четири слободна места и свега једно на смеру оператер у прехрамбеној индустрији који је трогодишњи смер– рекао је Карановић.

У Гимназији „Душан Васиљев“  више заинтересованих било је за друштвени смер сазнајемо од директорице Мирјана Дражић.

-Од  56 ученика на друштвено-језичком смеру имамо једно слободно место, док је на природно- математичком смеру остало 13 места  – напоменула је Мирјана Дражић.

Упис ће трајати до 6. јула до 15 часова. Право подношења листе опредељења имају само ученици који нису распоређени у првом уписном кругу и то само на места која су остала слободна после првог уписног круга.

А.Ђ.

Don`t copy text!