1 октобра, 2023

Лепе вести: За реконструкцију ОШ „Фејеш Клара“ од покрајине 150 милионa динара

Ребалансом буџета АП Војводине који су посланици усвојили на јучерашњој седници покрајинске скупштине, буџет је увећан за 8,1 милијарду динара.

Значајна средства планирана су за установе образовања.  На листи капиталних улагања у школе је и Кикинда. Ребалансом покрајинског буџета 150 милиона динара планирано је за реконструкцију Основне школе „Фејеш Клара“.

На седници Скупштине АП Војводине, посланици су дали зелено светло и за израду плана за транспортни гасовод Ново Милошево- Кикинда, који ће финансирати НИС АД. Због повећане производње киселог гаса, НИС планира изградњу гасне турбине у Новом Милошеву и когенеративног постројења у Кикинди. Наиме, кисели гас који се до сада само спаљивао, уз додатак природог гаса, користиће се за производњу електричне и топлотне енергије.

Капитални део буџета покрајине је рекордан и износи 35,3 одсто. Улагања су чак три и по пута већа у односу на 2016. годину.

Како је истакао председник Покрајинске владе Игор Мировић, то најбоље потврђује колико је покрајински буџет снажан замајац за економски и укупни развој Војводине.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!