Пластични чепови које су сакупила деца на игралишту предати „Нашој кући“

После само два месеца прикупљања пластичних чепова на дечијем игралишту на тргу, данас је конструктор и дародавац корпе, др Милан Бркин, откључао препуно срце од жице и чепови су предати корисницима Центра за помоћ ментално недовољно развијеним особама „Наша кућа“.

– Као приватник који се бави конструкцијом машина и као грађанин, осетио сам обавезу да направим нешто за град, да покажемо  да бринемо о Кикинди и да се бавимо хуманим радом. Гледао сам у другим градовима како је то решено и желео сам да наша посуда за чепове буде највећа – рекао је др Милан Бркин, власник фирме „Металотехника груп“ из Кикинде.

Бркин додаје да хуманитарна акција није завршена и да ће, у договору са Градом, бити још лепих изненађења из његове фирме.

Чепове су преузели корисници Дневног боравка „Наше куће“, задовољни што ће им, овом донацијом деце и родитеља који долазе на игралиште, бити испуњена жеља.

– Верујем да ћемо сада имати довољно новца за куповину сублимационог штампача за шоље и мајице, за који већ неко време сакупљамо средства – каже Николета Павлов, в. д. директорица Центра. – Грађани нам и у наше просторије доносе чепове и могу, уколико желе, и даље то да чине.

Жичано срце данас је испражњено и на располагању је свој хуманој деци и старијима нашег града јер, хуманост се учи од малена.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!