10 децембра, 2023

За изградњу кишне канализације 30 милиона динара од Покрајине

Укупно 30 милиона динара усмериће се из покрајинског буџета за изградњу секундарне атмосферске канализације у деловима Кикинде, одлука је Покрајинске владе. Овим решењем боље услове за живот добиће становници у деловима Моравске, Јована Стерије Поповића и Ивана Јакшића.

„Канализациона инфраструктура у овом делу Града је дотрајала. Приликом атмосферских падавина накупља се вода и долази до изливања, што ремети квалитет живота грађана и угрожава безбедност саобрађаја. Изградњом мреже атмосферске канализације биће решен вишегодишњи проблем у том делу града“, стоји у саопштењу Владе Војводине.

Подсетимо да је у току изградња секундарне атмосферске канализације у улицама Семлаче и Браће Лаковић, а градилиште је недавно посетио председник Покрајинске владе Игор Мировић, зејадно са представницима Града, народним и покрајинским посланицима из Кикинде. Овом приликом договарано су и даља улагања у комунулну инфраструктуру у нашем граду.

 

У деловим улица Душана Васиљева, Јаше Томића, Браће  Лаковић и Семлачке радови су почели крајем августа и биће готови до краја године, а посао се изводи захваљујући заједничком улагању Града и Покрајине. Изградња атмосферске канализације у коју ће бити уложено 150 милиона динара само је један од пројеката који су ове године реализовани уз помоћ Покрајине и Управе за капитална улагања.

 

не, не , не!!!!!!