30 новембра, 2023

Оскрнављено 37 гробова на Железничком гробљу – у СПЦО кажу: у питању је вандализам са циљем

На Железничком гробљу, у току викенда, непознати починиоци оскрнавили су 37 гробова, чупањем и ломљењем дрвених крстова. Случај је пријављен Полицији, али до данас нема нових информација о овом вандалском чину.

„Пријаву смо примили у недељу. Одмах смо обавестили Основно јавно тужилаштво и ради се на расветљањвању кривичног дела повреде гроба“, потврђено нам је у Полицијској управи Кикинда.

Свештеник Кикиндског намесништва Српске православне црквене општине, Мирослав Бубало, у изјави за наш портал прво је желео да демантује сензационалистичко и, како је рекао, неистинито извештавање појединих медија о овом немилом догађају.

– Ово јесте вандализам, али не онако како су пренели поједини медији који су чак навели да постоје трагови копања, што није тачно – то су трагови чупања крстова. Моје мишљење је да је то злонамерно и контролисано уништавање са циљем и задњом намером. Не верујем да је у питању било какав култ или сатанистички обред, у том случају било би сатанистичких симбола. Да је неконтролисани вандализам, било би оштећења и на споменицима. У питању је злонамеран чин – изричит је свештеник Бубало.

Већину оскрнављених гробова родбина покојника је уредила и, као и у Црквеној општини која је надлежна за одржавање овог гробља, очекују да припадници Полиције пронађу починиоце.

не, не , не!!!!!!