30 новембра, 2023

За безбедност бициклиста: „Гледај да те виде“

Ради промовисања безбедне вожње и указивања на значај заштите бициклиста на путу, на тргу је организована акција коју је покренула Агенција за безбедност саобраћаја.

У акцији под називом „Гледај да те виде“, представници Агенције поклањали су опрему за бицикле ради боље видљивости и безбедности бициклиста: лампе, кациге, флуоросцентне прслуке, звонца за бицикл, али и хемијске оловке, роковнике, налепнице за мотоцикле и термосе.

Ову активност подржали су чланови локалног Савета за безбедност саобраћаја. Члан Градског већа за комуналну инфраструктуру и ванредне ситуације, Небојша Јованов, истакао је да је акција имала значајан утицај на свест грађана о безбедности бициклиста.

– Привукли смо пажњу великог броја људи. Подела опреме за бицикл омогућила је власницима да се обезбеде и буду видљивији на путу, што доприноси смањењу ризика од саобраћајних незгода. Такође, акција представља само један од многих примера колико је важно бринути о безбедности свих учесника у саобраћају. И убудуће ћемо подржавати иницијативе које промовишу стварање услова за безбедно учешће у саобраћају – рекао је Јованов.

не, не , не!!!!!!