Владимир Шпоња, тренер ОФК Кикинде: У суботу „финале” јесени

Након шест утакмица у низу без пораза, уз четири победе и два ремија, поклекла је ОФК Кикинда у Зрењанину и то у свом убедљиво најлошијем издању ове сезоне. Након 45 минута „ничега”, на почетку наставка у игру су ушли капитен Кикинђана Ђукић и Молнар. Чинило се на тренутке да ће ОФК Кикинда захваљујући томе начинити превагу на терену, али средином другога дела Раднички је повео из слободног ударца. Други детаљ вредан пажње, у потпуно испразном сусрету Банаћана, збио се у судијској надокнади када је досуђен казнени ударац за домаћине. Бељић је рукама непотребно начинио фаул у свом шеснаестерцу, притом упарио и жути картон за наредни меч, а домаћи фудбалер био је сигуран за коначан исход. И тренер Владимир Шпоња признаје да је његов тим био непрепознатљив.

– Раднички је до бодова дошао великим залагањем, а наша концентрација и борбеност били су испод потребног нивоа. Терен је био изузетно тежак, није било услова за течну игру и само се чекало ко ће први погрешити – каже Шпоња.

У суботу (13.00) на Градски стадион долази 1. мај Рума.

– За нас је тај меч финале јесењег дела првенства. Евентуалним успехом премашићемо бодовна очекивања и растерећени ући, не само у последње коло када ћемо у Инђију, одличном Железничару, већ и у други део сезоне. Међутим, неће нам бити лако против младе екипе из Руме која тешко губи утакмице.

Осим Бељића који због картона неће играти, Спаића и даље мучи озледа.

– Таман када помислимо да ћемо бити комплетни, јер нам се у конкуренцију након суспензија враћају двојица бонуса Лукић и Кецман, догоде се повреде. Спаић нам много значи у нападу, а већ је изостао на два последња меча. Усто, апсурдно је правило тројице бонус играча и ту имамо великих проблема. Но, сигурно је да и ривали у овом делу имају своје муке. Најбитније ми је током ове седмице да моји момци покажу реакцију на лошу игру и резултат у Зрењанину и онда мотивисано и храбро изађу на мегдан 1. мају – јасан је Шпоња.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!