10 децембра, 2023

Дејан Сантрач, из ФСС, донео дресове и лопте Наковчанима и Иђошанима

Након Башаида, Банатске Тополе, Нових Козараца и Руског Села, Фудбалски савез Србије послао је пакете дресова и лопти и малим Иђошанима и Наковчанима, које им је вечерас, на кикиндском Градском стадиону, уручио Дејан Сантрач, председник Судијске комисије ФСС.

– Идеја ФСС је да обиђе аматерске клубове и људе у њима, који живе за фудбал и жртвују много тога због тих својих малих средина. Нажалост, осим фудбала и понегде фолклора, у селима и нема других садржаја и зато је важно да ми из ФСС подржимо сву децу са села. Иначе, без помоћи локалних управа, које учествују са 80 до 90 одсто финансирања и одржавања инфраструктуре наших клубова, фудбал не би могао да се одржи, а све је потекло од државе којој је много стало до спорта и посебно фудбала – рекао је Сантрач.

Градоначелник Никол Лукач захвалио је још једнапут ФСС.

– И ова дечица су захвална људима из ФСС који уназад неколико година помаже клубовима, а деци на овај начин даје додатни мотив да тренирају и надају се да ће можда баш неко од њих из наковачког Полета или иђошког Борца да заигра за репрезентацију Србије. Кикинда је град спорта, а овакве акције ће дати још боље резултате. За сада је најбитније да се ова деца с радошћу баве фудбалом, а Град Кикинда ће увек улагати у све спортове и поготово у фудбал који је најважнија споредна ствар на свету – истакао је Лукач.

не, не , не!!!!!!