27 септембра, 2023

(ВИДЕО) Високи функционери у области спорта у посети Кикинди – улагања ради најбољих услова за младе спортисте

У посети Кикинди данас су били министар спорта Зоран Гајић и покрајински секретар за спорт и омладину, Дане Баста, са сарадницима. Градоначелник Кикинде, Никола Лукач и чланови Градског већа са гостима су обишли фискултурну салу у Основној школи „Вук Караџић“.

Министар Гајић рекао је да је упознат са условима за наставу физичког васпитања и за бављење спортом у Кикинди и околним местима.

– Кикинда је озбиљан град и свакако је потребно унапређење инфраструктуре. Међутим, морамо да се бавимо и људима, наставним кадром, плановима и програмима, у заједничким активностима Министарства просвете и Министарства за спорт и омладину – рекао је Гајић – У синергији са осталим министарствима, водимо рачуна да се спорт и услови за бављење спортом у Србији равномерно развијају. Већ смо започели активности ради побољшања и унапређења наставе физичког васпитања у нижим разредима основне школе, што сматрамо неопходним како би деца, у што ранијем узрасту, почела да се баве спортом.

Када су у питању инвестиције, министар је објаснио да је прво потребно да се  сагледа стање на целокупној територији Србије, да би се утврдили приоритети.

Ђацима у Школи „Вук Караџић“ из Министарства су стигли и поклони – лопте и остала реквизита за наставу физичког васпитања. Са ученицима су се дружили и саветник у Министарству спорта, прослављени одбојкаш, некадашњи репрезентативац, Дејан Бојовић и кошаркаш и репрезентативац, Марко Кешељ.

Покрајински секретар за спорт и омладину, Дане Баста, истакао је да је Секретаријат већ препознао Кикинду као доброг партнера за улагање у спорт и спортску инфраструктуру.

– У протекле три године Покрајински секретаријат је уложио више од 14 милиона динара у спортске клубове. Очекујем да ће Град Кикинда и даље учествовати на конкурсима и сигуран сам да ћемо заједно радити на унапређењу спорта на територији Војводине. У овој школи видели смо да је потребно обновити столарију. Сигуран сам да ћемо, у наредном периоду, то и учинити – рекао је Баста.

Мотив за даља улагања у објекте, спортску инфраструктуру и у клубове су млади спортисти, рекао је градоначелник Никола Лукач. Он је, такође, истакао замисао да у школама са децом, у најранијој фази, раде спортски стручњаци.

– У наредном периоду очекујемо такву реформу. Желимо да реконструишемо салу у Основној школи „Вук Караџић“, али и у осталим основним и средњим школама.  Покушаћемо и да реконструишемо СЦ „Језеро“ који је дом свих наших клубова. Већ смо неке ствари уговорили и, у сарадњи са покрајинским и републичким органима, Град ће радити на унапређењу услова за спортисте, како би достојно репрезентовали Кикинду и како би бављење спортом и здрав живот биле вредност које, на свим нивоима, заједно негујемо.

Директор Основне школе „Вук Караџић“, Иван Пантелић, потврдио је да је, у овој школи, приоритет замена прозора у сали за физичко, али и део крова изнад тог дела зграде, који једино није обновљен. Пројектно-техничка документација је спремна и Школа ће конкурисати за потребна средства.

Госте су дочекале и чланице Женског одбојкашког клуба „КИ-0230“.

– Клуб користи салу ове школе за школицу одбојке. Имамо много деце у клубу, али немамо довољно терена како би сви могли да тренирају. Решење би била сала са више терена или бар још један терен који би нам био на располагању – рекао је тренер, Игор Голијанин.

У наставку посете, у свечаној сали Градске куће, гости су имали прилику да разговарају са представницима спортских клубова који су их упознали са радом и изнели изазове са којима се сусрећу.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!