30 новембра, 2023

Великогоспојински дани у Руском Селу од суботе

Тродневна манифестација Великогоспојински дани којим се обележавају црквена и сеоска слава у Руском Селу почињу у суботу,  26. августа у 20 сати, отварањем сеоске библиотеке у Дому културе. Гост вечери биће глумац, Новак Билбија.

У недељу програми почињу у 9 сати, у фискултурној сали Основне школе „Глигорије Попов“, Меморијалним турниром у стоном тенису „Јован Раичковић“, посвећеном оснивачу Клуба „Арсеније Чарнојевић“.

На стадиону ФК „Црвена звезда“, од 13 сати, одржаће се „Пасуљијада“ у току које ће бити организована Дечија олимпијада. Удружења грађана изложиће своје рукотворине и биће уприличен музичко-забавни програм.

За 17.30 заказан је почетак трећег Меморијалног турнира у фудбалу „Маринко Петровић“ на којем ће, поред домаћина, учествовати ФК „Чукарички“ из Београда, ФК „Раднички“ из Зрењанина и ФК „Темишвар“. Музички програм заказан је за 21 сат.

Света литургија у Храму Успенија Пресвете Богородице одржаће се у понедељак, од 9 сати. Следи свечано отварање стадиона ФК „Црвена звезда“, и у току тог дана биће одржан и сеоски буч, са музичким програмом од 21 сата.

не, не , не!!!!!!