Васкрс се прославља свуда, али су све очи упрте у Мокрин који спремно дочекује 34. првенство

Мокринчани су спремни да дочекају многобројне гости који ће их посетити у недељу, на Ускрс, како би присуствовали 34. Светском првенству у туцању фарбаним јајима. И ове године очекује се око 200 такмичара у категорији јуниора и сениора.

-Потрага за најјачим јајетом у Мокрину почиње већ после Божића. Сада је период када се обавља последња селекција. Увек је најеже одлучити се за једно, али да буде право, јаје. Највећа дилема је када постоје три или четири малтене једнака јаја. Тада се ослањамо на осећај и надамо се да нисмо погрешили – каже главни судија надметања Живица Терзић и додаје да некада кроз руке прође и 20.000 јаја док се не нађе оно право.

Да мокринско такмичење јесте светско, потврђује велики број такмичара који долазе из разних крајева света, тачније Мокринчана који за ускршње празнике посете своје рођаке.

-Такмичари из Републике Српске постали су домаћи, а имамо најављене и такмичаре из Тузле који би требало да дођу први пут – напомиње Терзић.

Квалификације за такмичење деце у недељу је у 9.30 сати, а за сениоре у 10.30 часова. Финале јуниора почиње у 11.30, а сениора у подне. Пријава такмичара је у суботу од 9 до 13 сати и у недељу пре почетка такмичења.

У оквиру 34. Васкршњих свечаности у Мокрину организује се мноштво догађаја. По традицији на Велики петак чланице удружења Мокрин фарбаће јаја како се то некада радило и представиће обичаје. Истог дана чланови КУД-а „Мокрин“ и Милош Србљин осликаваће јаје на улазу у село, у 17 сати је изложба дечијих ликовних радова, а у 20 часова је изложба ликовних радова мокринских аутора. Велика субота резервисана је за турнир у баскету 3X3, али и за књижевно вече у Дому културе.

У недељу ће осим финала, у 17.30 сати бити организован Васкршњи концерт КУД-а „Мокрин“, а од 20 часова на Варошком тргу наступа Ивана Селаков.

А.Ђ.

 

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!