Ван Гог: Не пропустите ноћ високог напона, емоција и енергије

Кикинда заузима посебно место у срцу певача, гитаристе и фронтмена легендарног рок бенда „Ван Гог“. Звонимира Ђукића Ђулета за наш град вежу војнички дани. Тих „Златних осамдесетих“ почиње и успешна музичка каријера једног од најпопуларнијих рок састава који ће сусрет са кикиндском публиком имати 16. септембра на 37. Данима лудаје. У ноћи високог напона, емоција и енергије очекују нас стари хитови, али и наслови са последњег албума „Море без обала“.

-Мирис града, мирис јабука, осмеси људи је нешто што се не никад заборавља. Радо се враћам у Кикинду, емоције ме стигну, сећања не бледе, а слике имају посебно место у мом срцу. Радујем се концерту , верујем да ће и старија и млађа публика наћи место испред бине и да ћемо заједно у сат и по времена наступа затрести град рокенролом. Дођите да заједно славимо живот. Ван Гог ће свирати као да је први и последњи пут- каже Ђуле у разговору за Кикиндски портал.

Иако се  „Ван Гог“ одавно великим словима уписао у рокенрол историју на овим просторима, елан и занос их не напуштају. Од  „Трагова прошлости“ до „Мора без обала“ инспирација су, открива Ђуле, свакодневне слике из живота.

-Стекли смо пуно пријатеља, обишли свет, упили нова искуства,  доста тога научили. Свака нота и сваки стих сликају неки тренутак за сва времена. Рокенрол не може да досади. Сусрет са људима је увек ново искуство, од града до града, ту је увек осмех, раширене руке, загрљај, по која домаћа да се наздрави. Све то заједно са циљем да уз музику, осмехе и позитивно расположење славимо живот- истиче Ђуле.

У времену када превладавају другачији музички апетити, вођа популарног бенда, ипак, нема дилему да ли је рокенрол пропао.

-Рокенрол је у срцу сваког младог човека јер постоји бунт. Рокенрол је начин и стил живота и он никако не бледи. Покреће и младо и старо. Песме које је изнедрио од шездесетих, седамдесетих, осамдесетих година остају. У срцу је рокенрол непокољебљив и непоткупљив, само напредак технологије  чини да неке ствари данас звуче мало другачије. Али чувамо искру. Кад неко каже да је РнР  умро или се предао, то није истина. Он се само у правом тренутку сачува и повуче мало у себи, прикрије да би се дао неким новим генерацијама пуног срца.

Адреналинске наступе овог рок састава одлично осликава назив актуелне турнеје „Високи напон“.

– Верујем да ће доста људи доћи и из других градова, ово је прилика да се на овој турнеји видимо, заиграмо и запевамо сви у глас. Не пропустите ноћ високог напона, емоција и енергије- позива фронтмен „Ван Гога“.

 

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!