Ускршња радионица у Народном музеју: Правили чуваркуће и ускршње честитке

Народни музеј организовао је ускршњу радионицу током које су деца више сазнала о најрадоснијем хришћанском празнику, али и о томе како и зашто се фарбају јаја. Ученике првог разреда ОШ „Вук Караџић“ затекли смо у добром расположењу и спремне да израде корпице за чуваркућу.

-Користили смо папир, картон и папире у боји. Корпицу за јаје коју сам направио носим кући и у њу ћу чувати чуваркућу. Пожурио сам и направио две корпице  – открио нам је  Урош Лисица.

Николина Глигор, такође је уживала у радионици.

-Волим Ускрс јер се тада фарбају јаја, а на поклоне добијам чоколадна јаја и зеке. Моја корпица је плаве боје и прво јаје које офарбам у петак стајаће у њој – каже Николина.

Заједно са децом дружила се музејски водич Славица Цвијетић.

-Деца су имала прилику да виде презентацију о Ускрсу, а разговарали смо и о томе шта представља овај празник и који обичаји су везани за њега. Причали смо и о томе како су се некада фарбала и украшавала јаја, али и о новијим техникама које се данас практикују. Сви су израдили корпице за чуваркућу и ускршње честитке које су однели кући – рекла је Славица Цвијетић.

А.Ђ.

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!