Други „Куп Кикинде”: Трофеј Црвеној звезди, у финалу савладала НК Осијек

Београдска Црвена звезда победник је другог „Купа Кикинде” у фудбалу за кадете рођене 2008. године, одржаног од недеље до вечерас на три стадиона: Градском, у Великом и Руском Селу. „Црвено-бели” су у финалу савладали хрватски НК Осијек, резултатом 2:0, а трофеј је капитену Београђана уручио градоначелник Никола Лукач.

– Послали смо предивну слику из нашег града који је овом приликом спојио, осим наших клубова, и клубове из још пет земаља региона. Истовремено, све чинимо и да фудбал у Кикинди вратимо на старе стазе славе, које овај најпопуларнији спорт и заслужује у нашем граду. Хвала свима из организационог одбора који су се потрудили да турнир успе, хвала и ОФК Кикинди, Великоселцима и Рускоселцима на великом доприносу. Сви заједно показали су колико можемо да будемо успешни организатори, а момци из наше три екипе, сигурно су много научили од колега из бољих тимова. Гости су сви презадовољни, носе дивне утиске и то нам је најважније, уз жељу да овај турнир постане традиционалан, а кикиндска градска управа и даље ће наставити да улаже не само у спорт већ и у спортску инфраструктуру – рекао је Лукач.

У утакмици за треће место новосадска Војводина победила је, такође 2:0, словеначки НК Бринје из Гросуплја, а претходно су се и Београђани и Хрвати  у финале пласирали након бољег извођења једанаестераца против Словенаца односно Новосађана.

За најбољег играча турнира проглашен је Никша Благојевић (Црвена звезда), најбољи је голман Нико Иванковић (НК Осијек), а стрелац Лазар Пекић (Војводина).

Осим поменуте четири најбоље екипе, учествовали су још: Македонија Ђорче Петров из Скопја (Северна Македонија), УТА из Арада (Румунија), ОФК Кикинда, Партизан из Београда, Козара из Великог Села, ТСЦ из Бачке Тополе, Печи из Печуја (Мађарска) и Раднички из Зрењанина.

 

 

Д. П.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!