Упозорење РХМЗ и МУП-а: До краја дана, током ноћи и сутра непогоде у Србији

Наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином, падом температуре и појачаним северозападним ветром које ће данас после подне и увече захватити северне и западне крајеве Србије, а крајем дана, током ноћи и сутра, 24. септембра, прошириће се на целу земљу уз интензивирање падавина и локалну појаву краткотрајних временских непогода праћених градом, олујним ветром и великом количином падавина.

 

Обилне падавине у Бачкој и Срему се очекују већ данас после подне и увече, а у осталим крајевима сутра, и то посебно у другом делу дана, од 40 до 80 милиметара, а локално и око 100 милиметара  за 24 сата, што представља месечну количину падавина.

Тим поводом и Сектор за ванредне ситуације МУП-а проследио је надлежним штабовима за ванредне ситуације упозорење за предузимање превентивних и оперативних мера у циљу спречавања и отклањања последица временских непогода и заштите живота људи и имовине.

 

„Апелујемо на све грађане, посебно на оне који живе у близини водотокова да прате упутства надлежног штаба за ванредне ситуације који ће их редовно информисати о околностима у вези са предстојећим временским непогодама“ – истакнуто је у саопштењу МУП-а.

 

 

 

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!