10 децембра, 2023

У Европској ноћи истраживача за сваког понешто

Европска ноћ истраживача и ове године биће обележена у Кикинди. Под слоганом „Светлост науке“ Центар за стручно усавршавање припремио је радионице за све узрасте.

У уторак, 26. септембра од 18 до 20 сати Музеј „Тера“ биће домаћин ученицима од петог до осмог разреда када ће се реализовати програм „Из Кикинде у свет кроз науку и уметност“. Наредног дана, од 17 до 18.30 часова, за све узрасте, у Центру за стручно усавршавање биће организована радионица „Путовање кроз време“.

У четвртак су у плану три радионице. Најпре ће од 11 до 13 сати у „Забавној археологији“ односно у посуђу праисторије уживаће основци од првог до петог разреда у дечијем клубу Народног музеја. Двориште Курије, такође за основце нижих разреда, и од 17 до 18 часова биће домаћин програму „Музика у светлости науке“. Од 19 до 20.30 сати у Центру за стручно усавршавање предшколци и прваци имаће прилику да се упознају с „Небеском лудајом“.

Петак, 29. септембар, резервисан је основце и средњошколце. Од 17 до 18.30  часова у Центру за стручно усавршавање биће одржана радионица „Илустрацијом до изума“. Основци и средњошколци у Народном музеју од 18 до 19 сати у дворишту Народног музеја „Истраживаће дугу“.

не, не , не!!!!!!