21 септембра, 2023

Уплата друге рате пореза на имовину do 15. мaja

Рок за плаћање друге рате пореза на имовину за 2023. годину доспева 15. маја 2023. године. Порез на имовину се утврђује за целу календарску годину, односно од дана настанка пореске обавезе до краја године и плаћа се тромесечно у року од 45 дана од почетка тромесечја (14. фебруара, 15. маја, 14. августа и 14. новембара), саопштено је из Секретаријата локалне пореске администрације Градске управе.

До доспелости решења о утврђивању пореза за текућу годину, порез се плаћа аконтативно у висини обавезе за последње тромесечје 2022. године.

Разлику између пореза утврђеног решењем Секретаријата локалне пореске администрације и аконтативно уплаћеног пореза на имовину за тромесечје за које је пореска обавеза доспела, обвезник је дужан да уплати у року од 15 дана од дана достављања решења о утврђивању пореске обавезе.

За доспеле а неуплаћене обавезе обвезник пореза на имовину плаћа камату, сходно члану 75 Закона о пореском поступку и пореској администрацији, наводе из Секретаријата локалне пореске администрације Градске управе.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!