1 октобра, 2023

Удружење жена „Нови Козарци“ обележило своју славу

Чланице Удружења жена „Нови Козарци“ прославиле су Петровдан уз бројне госте и богату трпезу. Ово удружење постоји дуже од 45 година и исто толико времена обележава 12. јул, каже председница, Боја Ољача.

– Сваке године обележавамо Петровдан са својим пријатељима из удружења жена из Кикинде и околине. Драго нам је што нам сваки пут дођу и гости из удружења Козарчана у Београду. Угостили смо и председника Скупштине Града, Младена Богдана, в. д. директорицу Туристичке организације, Јасмину Миланков и Тању Ножицу из Културног центра. Веома лепу сарадњу имамо са нашом месном заједницом, Градском управом и многим организацијама. Освећење и резање славског колача обавио је јереј Никола Момиров, старешнима нашег храма Светог Илије. Било је, наравно, пита и других специјалитета које су спремиле наше жене – каже Ољача.

Она додаје да Удружење Нови Козарци има тридесетак чланица, и да им се чланство стално подмлађује. Састају се у својим просторијама у згради Месне заједнице једном недељно и имају значајну производњу ручних радова.

– Бавимо се свим ручним радовима, а имамо и тару (разбој) на којем ткамо.  Учествујемо на базарима и, на тај начин, саме себе финансирамо и прикупљамо средства за хуманитарне акције – објашњава Ољача.

Удружење жена Нови Козарци већ 13 година, у сарадњи са Месном заједницом, организује чувену „Питијаду“ у овом месту.

 

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!