Мали кувари научили да спремају стара јела

Културни центар четврти пут организује радионицу „Мали кувар“  која сваке године изазива све веће интересовање деце. Ове године пријавило се њих шездесетак , а поред тога што су научили нешто ново да кувају, заједно са организаторима, учествују и у, већ заборављним дечијим играма, попут арјачкиње барјачкиње, леденог чиче, прескакње ластиша и друге.

Међу децом која су се радо одазвала овој радионици је и Ира Симичић (10) из Новог Сада која део лета проводи код баке и  деке.

-Волим да кувам са мамом тако да сам одлучила да будем део „Малог кувара“ и научим нешто ново. Све је забавно, а највише ми се допало прављење ванилица са којима ме бака дочека када јој дођем у посету. – рекла нам је Тара.

Јован Рибић (7) из Београда летњи распуст проводи код баке.

-Радионица је одлична, има пуно деце и стекао сам доста нових другара. Бакин колач и иначе волим да једем, а сада знам и да га направим . – додао је Јован.

Тања Ножица из Културног центра  истакла је да је и запослене изненадио огроман одзив малишана за ову радионицу.

-За два дана пријавило се 60 деце и морали смо да их поделимо у две групе. – напоменула је Тања Ножица – Циљ је да се са децом дружимо, да будемо креативни, да им употпунимо лето, да науче како смо се ми некада играли, али и да им приближимо старе, помало заборављене, рецепте из нашег краја.

 

Учесници радионице од кувара Радована Субина научили су да праве поткована јаја, од чланица Градског удружења пензионера да  праве ванилице и сендвиче „смајлиће“, са Љиљаном Богосављев правили су бакин колач, а са запосленима из Културног центра гибанчице и воћну салату. Сутра, последњег дана дружења биће организован излет у Велики парк где ће заједно са извиђачима кувати гулаш.

 

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!