1 октобра, 2023

Удружења пољопривредника прихватила понуду Владе, неће блокирати путеве

Председник Удружења пољопривредних произвођача „Стиг” Недељко Савић изјавио је да су представници пољопривредника који су били на разговорима у Влади Србије, прихватили понуду и да неће више блокирати путеве.

„Наше Удружење и остала која су била на састанку у влади прихватила су понуду. Чекамо реализацију тога”, рекао је Савић за Танјуг. Додао је да неће више блокирати путеве.

Преговори представника пољопривредника са премијерком Аном Брнабић и министром финансија Синишом Малим трајали су данас више од пет сати у Влади Србије.

Међу главним захтевима пољопривредника, како је раније саопштено, било је повећање субвенција по хектару обрадиве површине, да премија за литар млека уместо 15 буде 20 динара, као и да минимална откупна цена млека буде 78 динара по литру плус ПДВ. Такође, пољопривредници су захтевали да се на дизел гориво за пољопривреднике за 100 литара по хектару за ратарске културе и 300 литара за повртарске културе не обрачунавају акцизе и ПДВ.

Поред тога захтевали су увођење прелевмана на млечне производе и да се субвенције по крави, које тренутно износе 30.000 динара увећају за 10.000 динара. Међу захтевима су биле и субвенције од 35.000 по хектару за све пријављене површине и укидање ограничења за субвенције до 20 хектара, преноси Танјуг.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!