27 септембра, 2023

Брнабић: Од данас електронска пријава насиља над децом

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да ће од данас почети примена електронског система пријаве насиља над децом на платформи „Чувам те“.

На седници Скупштине Србије посвећеној безбедносној ситуацији, Брнабићева је јуче рекла да су, у складу са програмом рада владе до 2026. године и приоритетом унапређења безбедности деце, младих и просветних радника у установама васпитања и образовања, предузете активности за пуштање у рад електронског система пријаве насиља за грађане и надлежне органе и установе у оквиру националне платформе за превенцију насиља коју укључују децу.

„То је платформа „Чувам те“. Поред видео снимака, са предавањем на различите теме у вези са безбедношћу и вршњачким насиље, на платформи „Чувам те“, креиран је систем за пријаву насиља који ће користити грађани, надлежни органи и установе“, навела је премијерка.

Додала је да ће на једном месту, преко Тријажног тима који је успостављен у оквиру Министарства за информисање и телекомуникације, сви надлежни органи пратити буквално сваку пријаву насиља према детету и ток њеног решавања.

„Статус пријаве ће бити доступан у сваком тренутку, а и грађани ће моћи да подносе пријаве Тријажном тиму, прате ток и исход“, рекла је Брнабићева.

Она је нагласила да су полицијски службеници, њих 12.368, саобраћајне и криминалистичке полиције, већ почели и у наредном периоду ће наставити обезбеђивање 1.832 школе, како државне, тако и приватне.

(Танјуг)

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!