У току пријaвљивање пензионера за бесплатан боравак у бањама и лечилиштима

Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање расписао је Оглас за пријем захтева за упућивање корисника пензија на рехабилитацију за ову годину. Пријављивање је почело јуче, 9. и траје до 25. јануара.

-Бесплатно бањско лечење је од велике користи за најстарије суграђане. Наши пензионери итекако су заинтересовани за ову помоћ која је на располагању онима са нижим пензијама. За све информације стојимо им на располагању, а пријављивање је у просторијама удружења понедељком, средом и петком од 9 до 12 сати. Прошле године пријавило се око 400 суграђана и њих 120 било је на рехабилитацији. Добро је што су поред бања у Војводини, од ове године обухваћене скоро све бање у Србији – сазнајемо од председника кикиндског удружења пензионера Милана Периза.

Право на дестодневни бесплатн боравак у бањама и лечилиштима Србије имају корисници старосних, инвалидских и породичних пензија, који имају пребивалиште на територији Србије и чија је пензија до 39.850 динара.  Уз пријаву се подноси пензијски чек, доказ о висини пензије из иностранства, попуњена изјава на прописаном обрасцу, где жели да се користи рехабилитација, као и то да осим пензије корисник нема других личних примања и да није користио рехабилитацију по огласу у последње четири године.

Потребно је да корисник поднесе и изјаву да се овлашћује ПИО фонд да у његово име и за његов рачун закључи уговор о пословној сарадњи са установом у којој ће користити право на рехабилитацију, као и расположиву медицинску документацију уколико је корисник поседује, али да она није обавезна.

Ранг листа пензионера који испуњавају услове за упућивање на рехабилитацију објављује се 24. радног дана од дана истека огласа, а на ранг листу се може поднети приговор надлежној комисији у року од пет радних дана од дана њеног објављивања на огласној табли.

Комисија је дужна да у року од пет дана размотри приговоре, обавести подносиоце приговора и утврди коначну ранг листу корисника пензија који су остварили право на рехабилитацију, коју објављују на огласним таблама организација корисника пензија.

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....