У Позоришту се припрема премијера: Ирска црна комедија за два глумца

У Народном позоришту почеле су пробе нове представе, дуодраме „Џепови пуни камења“. Светски позната црнохуморна драма дело је ирске списатељице и глумице Мери Џонс. Режија је поверена младом редитељу из Београда, Растиславу Ћопићу. У представи играју Никола Јоксимовић и Владимир Максимовић, обојица стално запослени глумци кикиндског позоришта.

– Дуго смо бирали одговарајући текст за наш ансамбл јер нисмо хтели да имамо гостујуће глумце, из финансијских и практичних разлога. Закључили смо да се овај текст највише уклапа у нашу тренутну ситуацију. Текст је одличан, у питању је црна комедија и надамо се да ће бити успешна – каже за „Кикиндски портал“ директорица Позоришта, Милена Живков.

„Џепови пуни камења“ играни су на многим позорницама у свету. То је прича је о два млада човека у малом селу у Ирској, Чарлију и Џејку. Они чекају своју животну прилику да направе нешто велико од својих живота док се у њиховом месту снима холивудски филм. Комад ипак није само тужна комедија о мештанима једног сиромашог села, фасцинираним холивудским звездама и филмом у којем статирају, него и прича о томе како се њихове илузије губе у судару са реалношћу“.

Ову представу су, са успехом, 12 година на сцени „Атељеа 212“ играли Ненад Јездић и Небојша Илић. И редитељски и глумачки веома је изазовна, али и захтевна, јер само двојица глумаца играју 13 ликова.

Како најављује директорица Живков, планира се да нова премијера, почетком октобра, отвори сезону. Такође, за почетак сезоне најављује и два гостовања – позоришта из Краљева и из Винковаца.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!