Остојићев „Лала“ двоструко награђен на међународном фестивалу

Глумац Стефан Остојић освојио је још два признања са својом монодрамом „Лала“. На управо завршеном Интернационалном фестивалу „Интеф” на Мишару код Шапца, на којој је наступило 12 позоришних трупа из Србије, БиХ и Црне Горе, стручни жири је „Лалу“ прогласио за најбољу представу у студентској, односно професионалној конкуренцији. Поред тога, жири учесника Остојићу је доделио награду за најбоље глумачко остварење.

– Задовољство је велико што су „Лалу“ наградиле колеге, глумци и редитељи и што је публика јако лепо реаговала, били су одушевљени. Драго ми је што се „Лала“ увек повеже са гледаоцима, на било ком месту и што је тих веза све више – каже Остојић.

 

У образложењу жирија учесника, глумац Јанко Ковачевић је о Остојићевој игри написао:

„Комбинујући кловновску игру, пантомиму, невербални театар и елементе комедије дел арте, Стефан Остојић је успео да створи потпуно ново и другачије сценско искуство. Свој маштовитом, тачном, веселом игром, Стефан је оживео један локални архетип – Лалу, а својом снагом уобразиље, тачном и развијеном техником и великом посвећеношћу створио је нашег домаћег аутентичног Арлекина који нам враћа радост игре, радост стварања и радост позоришта“.

Иако је од премијере ове кловновске монодраме у режији прослављене француске редитељке Ли Делонг прошло мање од годину дана, „Лала“ је освојио већ четири фестивалске награде.

Пре признања на Мишару, на престижном АРТ Трема Фесту у Руми Стефан Остојић добио је две награде – за најбољег глумца прогласили су га и фестивалски и жири публике.

У међувремену, Лалину потрагу за Сосом гледала је поново публика у Новом Саду, али и у Сарајеву. На јесен, у новој позоришној сезони, биће и нових играња, каже Остојић и напомиње да ће најближе планирано играње бити у Новим Козарцима, у којима овај млади уметник управо започиње још једну позоришну авантуру – стварање нове, друкчије и јединствене позоришне сцене.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!