3 октобра, 2023

У Башаиду обележен Дан села

Полагањем венаца на споменик подигнут у знак сећања на Дан ослобођења у Другом светском рату и доделом признања заслужним мештанима, у Башаиду је обележен Дан села.

Повење су добили: Саша Петровић, за донације којима је помогао одржавање бројних манифестација, Жељко Пејин, председник Добровољног ватрогасног друштва за предан рад, Игор Ковачев, столар и тесар, за бесплатне занатске услуге, Звонко Ракић, за подршку ватрогасцима и Удружење жена Башаид као активан учесник свих манифестација и важних догађаја у селу.

Да је Дан ослобођења у Другом светском рату један од најзначајнијих датума који окупља мештане Башаида, нагласио је градоначелник Никола Лукач.

-Башаици се боре за своје село и боље услове за живот, а Град ће их и даље подржавати у томе. Поклонили смо се сенима оних који су нам омогућили да живимо у слободи и то кроз обележавање оваквих датума морамо преносити на млађе генерације- истакао је Лукач.

У Савету Месне заједнице Башаид указују да се наставља реализација започетих пројеката и да су дефинисани приоритети за наредни период.

-Урађена је реконструкција унутрашњег дела Месне заједнице, имамо нову салу за венчања, реконструисан је Дом пензионера, а почела је и прва фаза изградње капеле. У наредном периоду у плану је реновирање Дома здравља, асфалтирање Улице Јована Поповића у Бикачу, главне улице у Башаиду и друга фаза изградње капеле- навела је Анета Јанков, заменица председника Савета Месне заједнице.

Поред градских челника, представника борачких организација и других удружења, свечаном догађају присуствовала је и прва секретарка амбасаде Руске Федерације Наталија Клишченкова.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!