3 октобра, 2023

Градски парламент усвојио поскупљење даљинског грејања

На 23. Седници Скупштине града Кикинде, усвојен je нови ценовник услуга грејања Јавног предузећа “Топлана“. За кориснике којима се услуге обрачунавају по квадратном метру, даљинско грејање биће скупље за 23 одсто, док ће за кориснике којима се грејање наплаћује по утрошеном куловат-часу, цена бити већа за 28,5 одсто.

В.д. директор ЈП “Топлана“, Душан Марјановић, подсетио је да је, пре две године, била снижена цена грејања, а да је, пред ову сезону, гас много скупљи, што неминовно доводи до повећања цене.

– Имамо обећања да ће бити обезбеђене довољне количине гаса, како би се топлотна енергија несметано испоручивала. Цена гаса коју сада плаћамо је око 50 одсто виша него у претходном периоду. Зaтo je нови ценовник неминовност, како би наше предузеће могло да функционише. Свестан сам да су ово непопуларне мере, али ово је морало да се усвоји.

Током грејне сезоне, нова цена ће, за стамбени простор, износити 182,32 динара, док ће за пословни простор цена бити 227,90 динара по квадрату. Ван грејне сезоне, за стамбени простор плаћаће се 45,58, а за пословни простор – 56,97 динара по квадратном метру.

Председник Градског парламента, Младен Богдан, најавио је да ће се, у том смислу, у наредном периоду, пронаћи решење за помоћ најугроженијим суграђанима.

Одборници су усвојили и одлуку о јавним паркиралиштима и уклањању возила. Паркинг око Опште болнице биће дефинисан, биће адаптирана паркинг места и изградиће се нова, углавном у Улици Браће Богарошки, иза Болнице. Овим ће и бити повећан број бесплатних паркинг места.

На седници је усвојен и годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта. За издавање је намењено око три и по хиљаде хектара – сточари имају право пречег закупа на око 900 хектара, а остатак ће бити на класичној лицитацији.

Од закупа ће се приходовати око 85 милиона динара, из градског буџета биће додато 30 милиона, што ће, са средствима пренетим из прошле године и новцем из Покрајинске администрације, укупно бити око 140 милиона динара. Овај новац биће уложен у уређење земљишта и атарских путева, канале за одводњавање, рад пољочуварске службе и у субвенције пољопривредницима.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!