27 септембра, 2023

У Банатском Великом Селу отварање обновљене Завичајне куће и први Школски крајишки вишебој

У Банатском Великом Селу завршава се обнављање Завичајне куће у парку у центру места. Свечано отварање заказано је за суботу, 3. јун, а затим ће се, први пут, одржати и дугочекивана манифестација за децу, каже Борислав Стојисављевић, председник Удружења „Крајишки вишебој“ које је иницирало и спроводи ове активности.

– Имали смо жељу да обновимо нашу Завичајну кућу и да спроведемо струју до ње. Наши чланови и мештани из других удружења заједно су и добровољно извели све радове – каже Стојисављевић.

Он истиче да су подршку за овај посао обезбедили Представништво Републике Српске у Србији, Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима, Град  Кикинда, Месна заједница и Компанија НИС.

Уз помоћ ових институција, а на захтев најмлађих мештана, први пут ће бити организован и Школски крајишки вишебој.

– Дуги низ година организујемо надметања на Вишебоју и увидели смо да наша деца која су, до сада, наступала само у ревијалном делу, желе да и они буду наши јунаци Крајишког вишебоја – објашњава Стојисављевић. – Зато смо одлучили да и за њих направимо једно велико такмичење на којем очекујемо учешће око 300 ђака из више од 20 основних школа из околине и читавог региона – из БиХ, Румуније и са Косова. Циљ ове манифестације и јесте спајање деце из региона.

Скуп екипа биће у Храму Светог Василија Острошког одакле ће, после благослова свештеника, деца у дефилеу стићи до терена за надметање крај Завичајне куће.

Основци виших разреда такмичиће се у дисциплинама: скок у даљ из места, скок у вис из места, бацање камена с’ рамена, ходање по брвну, трка у џаку, надвлачење конопа.

Свечано отварање уз представнике Владе Републике Српске, Фонда, Града и Месне заједнице, заказано је за 11 сати у централном парку.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!