Туристичка понуда града све боља: у мају други Фестивал топловаздушних балона

Број ноћења туриста у Кикинди је у прва два месеца ове године повећан за тачно 3.708 у односу на исти период 2023, показују подаци на сајту еТуриста, речено је на конференцији за новинаре у Туристичкој организацији (ТО) Града, што показује да напори и посвећеност побољшању туристичке понуде дају резултате.

– Уз помоћ локалне самоуправе озбиљно радимо на повећању и квалитету туристичке понуде. Ове године било је много више туриста који су долазили због сова. Туристички градови са летњим садржајима зими су празни, а нама наше сове помажу да су културни живот града и рад угоститељских објеката на истом нивоу читаве године. Важно је да сви будемо добри домаћини јер туристи град виде и кроз људе које сретну. Трудимо се да се они који једном дођу у Кикинду, обавезно и врате – рекла је в. д. директорица ТО, Јасмина Миланков.

Британски љубитељи птица долазе већ годинама, додала је, а сада је и све више и Руса који нас посећују – и организовано и у сопственим аранжманима.

Најављујући програме, Миланкова је напоменула да ће Хуманитарни базар и Улица отвореног срца, први пут организовани у јануару ове године, остати као стална манифестација. Истакла је и да ће, на Старом језеру, од 23. до 26. маја, бити одржан други Фестивал топловаздушних балона,.

– Имали смо позитивне реакције суграђана од прошле године, а у могућности смо да примимо 15 балона. Биће и промена у организацији како би што више суграђана добило прилику да лети, мада број полетања зависи од временских услова – рекла је Миланкова.

Такође због добрих реакција Кикинђана, поновиће се још једна нова активност.

– Наставићемо са израдом мурала, уметничким осликавањем зидова. Договор је да следећи мурал буде на зиду Техничке школе, у улазу између две школе, а наредни зависе од времена и финансија – објаснила је Миланкова.

У Туристичкој организацији већ раде и на програмима Кикиндског лета али и Дана лудаје који ће се одржати од 19. до 22. септембра.

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

Don`t copy text!