Осмеси и радост наступања полазника Музичке школе на Осмомартовском концерту

У Народном музеју вечерас су ученици Основне музичке школе „Слободан Малбашки“ одржали посебно музичко вече –  Осмомартовски концерт. За своје родитеље и осталу публику извели су више од 20 соло тачака и неколико заједничких композиција. Концерт су започели најмлађи полазници и хорић.

– У припремном разреду учимо ноте, певамо и играмо игре кад нам остане времена. Свираћу виолину, то ми се свиђа и лепо се чује. Вечерас сам наступила у хору – каже Аника Мајкић из Нових Козараца.

Уследиле су соло тачке инструменталиста са свих одсека.

Никола Чобанов из Руског Села има 11 година.

– Већ сам у петом разреду на одсеку хармонике дугметаре. Вечерас сам свирао „Етиду“ – каже Никола.

Његов друг, Страхиња Пајић, има 14 година и четврта је година на одсеку клавирске хармонике.

– И пре мене су сви у породици свирали хармонику и чим се указала прилика, уписао сам се у Музичку школу. Волео бих да упишем и средњу музичку – каже Страхиња.

Десетогодишња Марија Тедин је друга година на класи гитаре и свирала је „Андантино“, а Катарина Косић је извела две композиције: „Сонатину“ и „Хеј, Џуд“. Има 12 година и четврта је година клавира.

Са Катарином је у „Сонатини“ за четири руке наступио и Давид Тот који има 13 година и пета је година.

– Планирам да упишем средњу музичку, а затим и академију, одсек за клавир – сигуран је Давид.

Тринаестогодишња Андреа Беренг је пета година на одсеку гитаре.

– Наступила сам у нумери „Битлса“. Такође планирам да наставим музичко школовање. Препоручила бих свима  да упишу Музичку школу, да науче да свирају неки инструмент, да се друже, да науче нешто ново – рекла је Андреа, иначе и чланица групе „Феникс“.

Ове године школовање у кикиндској Музичкој школи завршава шеснаестогодишња Анђелина Попов

– Последња сам година соло певања, а пре тога сам завршила шест година клавира – каже Анђелина. – Надам се да ћу у скорој будућности наставити школовање као соло певач јер сам у томе пронашла себе. Веома сам срећна што сам похађала ову музичку школу, жао ми је што ми се школовање овде завршава и захвална сам на прилици коју су ми пружили.

Укупно 60 полазника наступило је на концерту, срећни што имају прилику да стану пред публику и мимо интерних и јавних часова у Школи.

– Осми март је само још један од повода за концерт – каже директорица Школе, Маргитa Детари. – Ученици су срећни јер имају могућност да одсвирају  композиције које увежбају месецима и подршка публике је награда за њих, зато у току године имамо и до 10 концерата. Јако је важно да деца изађу из учионица и да своје знање и умеће покажу и другима и отуд толико осмеха вечерас на њиховим лицима.

Директорица следећи концерт најављује за Дан школе. Занимљив је податак да је Школа основана 14. септембра пре 70 година, али су ученици први наступ имали 10. маја, што је одређено као Дан школе. Матурантски концерт биће одржан у јуну, каже  директорица и најављује априлско изненађење за верну публику и подршку најмлађим музичарима у граду.

С. В. О.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!