Таписерије корисника „Наше куће“ у Галерији Културног центра

Изложба под називом „Ми смо та нит“ отворена је у Галерији Културног центра. Радове, таписерије, израдили су корисници Центра за пружање услуга социјалне заштите. В.д. директора Центра  Николета Павлов напоменула је да је значај велик јер корисници путем изложбе показују да су равноправни чланови друштва.

-Ткање је саставни део радионица које свакодневно реализујемо и један је од начина на који се наши корисници опуштају током радних терапија. На овај начин вежбамо концентрацију и пажњу, а служи и да се постанемо што ближи. Ова година је у знаку јубилеја, 10 година од почетка рада Центра и ово је прва од планираних изложби на којима ћемо показати шта све радимо у нашој установи. Приказане су различите технике ткања на малим и великим таписеријама, а у њиховој изради учествовали су сви корисници. Поред самих радова у оквиру изложбе суграђани могу да пронађу QR кодове који воде до наших  друштвених мрежа које приказују наше активности – истакла је Николета Павлов.

Отварању изложбе присуствовала  је чланица Градског већа Валентина Мицковски.

-Ова изложба подстиче инклузију и учи нас да поштујемо различитост. Прилика је и да корисници Центра за пружање услуга социјалне заштите покажу свој таленат и стваралаштво ширем аудиторијуму чиме доказују колико могу да дају овом друштву – напоменула је Валентина Мицковски.

Суграђани ће, таписерије, урађене током ткачких радионица корисника услуге Дневни боравак, моћи да виде до петка 17. маја.

А.Ђ.

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!