Субвенција за куповину бицикала изазвала велико интересовање суграђана

Интересовање суграђана за субвенцију за куповину бицикала уз субвенцију локалне самоуправе је велико. Већ од седам часова суграђани који желе подстицај од 10.000 динара, који додељује Град, стрпљиво су у реду чекали да предају неопходну документацију. Подељено је више од 300 бројева и према редоследу како је ко долазио у Услужном центру подносили су се захтеви.

-Поздрављам ову акцију и драго ми је што нам наш Град помаже до купимо бицикле. Конкуришем за дечији бицикл и желим да похвалим меру која нам омогућује да добијемо субвенцију и лакше приуштимо детету нови бицикл  – рекао нам је Дарко Ђомпарин.

И Бранкица Зариће жели да изненади старијег сина, а са млађим је дошла да поднесе документацију.

-Син ће од јесени постати ђак првак и желимо да га изненадимо новим бициклом. Сматрам да је ова акција одлична и пуно ће нам помоћи да детету испунимо жељу. Уједно ће помоћи да суграђани буду активнији и здравији – напоменула је Бранкица Зарић.

Мирослава Наранчић, секретарка Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој очекује да ће се конкурс данас и затворити с обзиром на то да је опредељено 2,5 милиона динара за 250 бицикала.

-Како је и прошле године интересовање било велико предузете су све мере како би суграђани што брже и ефикасније завршили неопходне процедуре. И прошле године доделили смо средства за исти број бицикала, а конкурс је такође био и отворен и затворен у једном дану. То показује да Кикинђани возе бицикле, а да је мера одличан начин да се дође до новог двоточкаша, као и да је подстицај значајна олакшица и уштеда у кућном буџету – истакла је Мирослава Наранчић.

Оно што следи је прегледање документације и објављивање прелиминарне листе следеће недеље. Коначна листа биће објављена седам дана након тога.Ово је трећи пут да локална самоуправа издваја новац за субвенционисану куповину бицикала као еколошки прихватљивог превозног средства.

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!