27 септембра, 2023

СУБНОР Кикинда: Предано негују ослободилачку традицију

На другој редовној годишњој скупштини Градског одбора СУБНОР-а, председник тог одбора Саво Орељ поднео је извештај о прошлогодишњем раду и предложио план активности у овој години.

-Присуствовало је 64 делегата и двадесетак гостију из других борачких организација и удружења, као и центра Министарства одбране. Скупштини је присуствовао и генерал Милорад Ступар који се надахнутим говором обратио присутнима, као и Богдан Тасовац, секретар Секретаријата за друштвене делатност Градске управе. Град нам пружа значајну подршку у раду и аншим активностима. Градски одбор СУБНОР-а са реализованих 52 активности у прошлој години један је од најбољих у Војводини, највише захваљујући ангажовању чланова месних одбора, добрим међуљудским односима и решености да негујемо културу сећања на светле примере ослободилачких ратова које је водила Србија. У прошлој години смо формирали секцију Посебних јединица полиције, што нам је веома важно. Похвалне су и активности Актива жена, секције породица погинулих у ратовима деведесетих и других- указује Орељ.

За ангажовање, уручене су захвалнице месним одборима Банатско Велико Село и Мокрин, док је Плакету добио Бранимир Марковић, председник скупштине Градског одбора СУБНОР-а.

У плану Градског одбора СУБНОР-а за наредни период је, између осталог, и обилазак свих 13 месних одбора, колико их је укупно на територији Града Кикинде и попис свих спомен обележја као и стања у ком се налазе.

-Желимо да урадимо евиденцију свих спомен обележја. Намера нам је да се  у Мокрину изгради нови споменик жртвама фашизма јер је стари уништен приликом реконструкције трга 1985. године. Стрељани Мокринчани су сахрањени у центру села у заједничкој гробници – наводи Орељ.

Градски одбор СУБНОР-а има 345 чланова.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!