30 новембра, 2023

Станислава Хрњак, председница Градског одбора СНС: Велелепан скуп показао огромну подршку политици мира и просперитета

Велики народни скуп „Србија наде” који је 26. маја одржан на платоу испред Народне скупштине у Београду показао је огромно заједништво, велелепан број људи из свих крајева Србије дошао је да поздрави политику мира, наде и просперитета, послате су поруке да је Србија земља развоја која даље стреми свом економском напретку, независна у својим политичким одлукама, држава која има подршку својих грађана, у којој сви морамо бити једнаки и безбедни, каже у разговору за Кикиндски портал председница Градског одбора Српске напредне странке Станислава Хрњак.

-Мислим да су нас више него икада ове трагедије које су се догодиле у Београду и Младеновцу ујединиле, без обзира на све оне политичке поруке које су долазиле из опозиције и које заиста имају скандалозан карактер. Дубоко смо свесни да је Србија земља демократије у којој треба да се чују различити ставови и мишљења, као и примедбе о којима треба да се разговара. Оно што сматрам недостојним и недоличним је злоупотреба трагедије којој сведочимо и у којој опозициони лидери желе да то искористе за свој политички бенефит. У прилог томе говоре њихове реакције на позив председника Александра Вучића да дођу на разговор, да се види који су то захтеви, шта је реално и прихватљиво. Неки од њих су, као што видите већ усвојени. Али наставља се злоупотреба и политичко лешинарење над трагедијом чији је крајњи циљ да се формира прелазна влада. Међутим, ово је демократска земља у којој не постоји могућност да се Влада формира мимо изборног процеса – указује Хрњакова.

Прва дама кикиндских напредњака подсећа да је пре само годину дана на изборима, председник Александар Вучић добио убедљиво највећу подршку грађана.

-Врло добро знате да смо имали изборе 3. априла прошле године, где су се грађани изјаснили како виде политику Србије и чији политички програм је добио највећу подршку. Ту нема никакве дилеме. Председник Александар Вучић је освојио више од  два милиона и две стотине хиљада гласова. То је било пре само годину дана. Српска напредна странка је освојила убедљиво највећу подршку грађана, дакле, то је један апсолутни легитимитет у политичком функционисању државе Србије. Међутим , видите да су опозиционе политичке партије искористиле ову трагедију, да на неким протестима који се називају протести против насиља, потпуно изокрену тему. Наизглед, озбиљан број људи има примедбе и бојазан за своју безбедност и жели Србију без насиља, али онда са друге стране, видите опозиционе странке и њихове лидере који испостављају такве захтеве који са насиљем немају никакве везе, али зато имају везе са њиховим политичким интересима. На позив председника Вучића, јављају се неки политички актери који кажу да неће да разговарају, траже његову оставку. Председник Вучић им је понудио да сакупе одређени број потписа и да се иде на референдум где би се грађани изјаснили да ли су за то да он остане председник свих грађана Србије или не. Тешко да је то порука коју могу тако лагано да прихвате. Програми и идеје политичких организација оцењују се на изборима и како ко прође, тако даље и функционише кроз власт или опозицију.

За Вучевића једногласно

О променама на челу Српске напредне странке и предстојећем формирању великог Народног покрета, председница Градског одбора СНС каже:

-Иако су му то много пута из редова опозиције оспоравали, председник Вучић је и овде одржао реч, као и сваки пут кад је да. Повукао се са чела Српске напредне странке. Једногласно смо изабрали Милоша Вучевића, човека који има богато политичко искуство, у странци је од оснивања, а од 2011. године је водио Градски одбор у Новом Саду, али и Град Нови Сад изузетно успешно. Он је на челу наше велике породице и ми ћемо и даље радити као озбиљна политичка организација. У најави је да ћемо крајем јуна сведочити формирању великог Народног, патриотског покрета који ће водити Србију ка остварењу зацртаних политичких циљева. СНС ће, сасвим сигурно, бити највећи вагон у тој композицији који ће отворити своја врата да прими све људе којима је Србија најважнија од свих политичких циљева- каже Хрњакова.

Скандалозне поруке опозиције

Како то да се у наводној борби против насиља, најављује „јурење напредњака по улицама„ и „бацање у Саву и Дунав“?  Опозициони лидери нису чак ни осудили такве поруке мржње.

-Српска напредна странке је 2012. године била у опозицији, четири године након оснивања. Нигде нисте могли да чујете наш глас- ни на једном медију, не Н1, Данас, Нова С, НИН, Време, да не причамо о друштвеним мрежама пре 11 година…Разговарали смо са грађанима на терену и слали своје политичке поруке. Данас је ситуација неупоредиво другачија. Данас имате медије на којима итекако можете чути различита мишљења. Имате тајкуна Шолака који све улаже у то да кроз опозиционе лидере шаље поруке у свом интересу. Никада као сада нисмо имали ситуацију да се на политичке неистомишљенике до те мере острве идеолози опозиционе политике као што су Милован Бркић или Јово Бакић. И ниједног момента, од тих људи који сматрају да се озбиљно баве политиком, нисте чули осуду таквих речи: да ће напредњаке јурити по улицама или бацати у Саву и Дунав. То је скандалозно- оцењује Хрњакова.

Oзбиљни резултати у свим сегментима

Председница кикиндског одбора истиче да СНС има јасно дефинисану политику и политичке циљеве- очување националних интереса Србије, територијалног интегритета, даљи економски развој и напредак у свим областима друштва.

-Оно што сматрам најважнијим је да Србија није иста као пре 10 и 15 година, у сваком сегменту друштва виде се озбиљни резултати, од путне инфраструктуре, изградње школа и болница, отварања нових фабрика, повећања плата и пензија. Потребно нам је да се даље развијамо и боримо како би наш животни стандард био бољи. Истовремено, сви заједно сведочимо и великим геополитичким променама које неумитно утичу на даљи развој Србије и сматрам да најодговорнији људи морају бити на челу државе како бисмо сачували оно што је изграђено, а земља ишла путем напретка где ће грађани бити не само сигурни и мирни, него и задовољни у највећој могућој мери- закључује председница Градског одбора СНС.

 

не, не , не!!!!!!