Српска лига „Војводина”: ОФК Кикинда прокоцкала победу над лидером

У дербију 21. кола Српске лиге „Војводина”, ОФК Кикинда данас је, на Градском стадиону, у финишу прокоцкала велику предност против лидера из Руме: ОФК Кикинда – Словен 2:2 (0:0).

Једини детаљ вредан пажње у првом делу био је покушај Рафаела у 13. минуту. Опробао је шут с тридесетак метара, тукао под пречку, али је голман гостију Шегавац био опрезан и избио је лопту у корнер.

Наставак је одмах донео гол. Бенке је заврнуо с крила, а Ивановић, који је ушао с клупе, главом с прве стативе проследио је лопту у супротну малу мрежу за вођство. Одмах потом Бенке је удвостручио предност. Након полуконтре Нађпала кроз средину противничких редова, Бенке је стигао до лопте упућене у празан простор и с ивице казненог простора, мало искоса, ниским ударцем рутински погодио супротан угао.

Домаћин се определио за чување резултата, добро му је ишло, време је протицало без догађаја, а Румљани, иако без нервозе, били су потпуно безлични и безопасни нити сенка водећих на табели. Ипак, у финишу резервиста Јањић вратио је неизвесност, иако акција гостију није превише обећавала. Илић је убацио лопту у 16 метара, главом је одиграо Игњић, а Мојсиловић је слабо реаговао па Јањићу није било тешко да поентира. Шок за Кикинђане уследио је пред надокнаду када је Рафаел скривио казнени ударац, бацивши сенку на до тада солидну партију. Закаснио је с реакцијом и без потребе стартовао на Максимовићу, који не би ни могао угрозити мрежу домаћина, а Илић је снажним ударцем с беле тачке спасио лидера.

Кикинда – Гледалаца: 250. Судија: Душан Пјевац (Темерин). Стрелци: Ивановић 47, Бенке 49. за ОФК Кикинду, Јањић 86. и Илић (казнени ударац) 90.+1. за Словен.

ОФК КИКИНДА: Жилић, Јокић, Лукић, Бељић, Станаћев (Радовановић, Адамовић), Бенке (Ђукић), Нађпал, Мојсиловић, Живојнов (Ивановић), Рафаел, Лолић (Мирков).

СЛОВЕН: Шегавац, Симић, Радовић (Протић), Великић (Јандрић), Илић, Савиновић, Батало (Поповић), Радишић, Маринковић (Максимовић), Куљанин (Јањић), Игњић.   

Д. П.

ВОЈВОЂАНСКИ „ИСТОК”

Козара – Слобода 1:1 (0:0)

Б. В. Село – Гледалаца: 300. Судија: Бојан Миливојев (Алибинар). Стрелци: Спахић (казнени ударац) 77. за Козару, Ковачевић (казнени ударац) 51. за Слободу.

КОЗАРА: Шево, Детари, Кнежевић (Петровић), Томић, М. Бунић, Рофа  (Мисић), Б. Бунић, Стојков, Пенавски, Француски, Зељковић (Спахић).

СЛОБОДА: Ђаковић, Богојевић, Д. Марковић, Галић, Поповић, Вокић, Цвијановић, Ђорић (Радулашки), Д. Ћосић (Лисица), Ковачевић, Јовандић.

Почетком другога дела, Вокић је покушао да набаци, лопта је погодила у руку домаћег Пенавског, а с пенала сигуран је био Ковачевић. На супротној страни, ближе крају, готово пресликана ситуација, тада је Француски желео да центрира, лопта је Ћосићу окрзла руку, а с беле тачке бод је домаћину донео резервиста Спахић.

 

(ВИДЕО) Предата листа Коалиције „Александар Вучић- Кикинда сутра”

Изборна листа кандидата за одборнике коалиције окупљене око Српске напредне странке „Александар Вучић- Кикинда сутра”...

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

Don`t copy text!