30 новембра, 2023

Српска лига: Елемирци заслужено славили, очајни Кикинђани, ипак, жестоко су и оштећени

Фудбалери ОФК Кикинде, у петом колу Српске лиге „Војводина”,  претрпили су први пораз на свом терену, а други у сезони и то везани. У убедљиво најслабијој партији ове сезоне, очајна ОФК Кикинда поражена је од Елемираца, који су заслужили сва три бода, али мора се напоменути да су Кикинђани жестоко оштећени када им је поништен чист погодак за изједначење па је питање како би се у тим околностима утакмица даље развијала.

Већ од првог тренутка видело се да гости више желе бодове, били су бржи и опаснији насупрот конфузним домаћинима и било је само питање тренутка када ће Нафтагас стићи до предности. У 27. минуту капитен „нафташа”  Грбић повукао је лопту са половине терена уз десну аут-линију и идеално набацио на петарац у висини друге стативе, а Савановић мајсторским ударцем главом погодио супротан угао голмана Савкова. Седам минута касније Бенке је одлично прошао по левој страни, стигао готово до саме гол-аут линије и онда одиграо повратну у петерац. Ивановић је у тренутку упућивања лопте био на петерцу, није било говора о офсајду, снашао се у гужви и проследио лопту у мрежу, али је други помоћник Стефан Петровић из Сремске Митровице частио „нафташе” неоправданим подизањем заставице. Пред одмор одлични Милош Савановић погодио је на супротној страни пречку Кикинђана.

У наставку утакмице Елемирци су мудро чували предност, нису се превише трошили на половини домаћина, а на својој су господарили осигуравајући на све начине простор пред голом. Само у 78. минуту, ОФК Кикинда била је близу изједначења, али је резервиста Попесков у доброј шанси промашио оквир гола. На другој страни и Нафтагас је могао дуплирати резултат, након контре голман Савков ипак је спречио госте да га још једанпут савладају.

ОФК Кикинда: Савков, Лукић (Јарић), Бенке, Мирков, Ивановић (Попесков), Мојсиловић, Кецман, Ђукић, Рафаел (Шевић), Лолић (Молнар), Радовановић (Барбул).

не, не , не!!!!!!