„Спортико кидс“ – ново место за здраве навике малишана

Нова школица и нова прилика за малишане да започну спортске активности, отвара се у нашем граду. „Спортико кидс“ водиће мастер дипломирани професор спорта и физичког васпитања Срђан Митровић.

– Школица је намењена деци узраста од три до седам година. Циљ је да малишани буду физички активни и да, кроз игру, улазе у свет спорта. Вежбе које практикујемо осмишљене су за њихов правилан развој јер је веома важно да, у овом узрасту,  развијају моторику, кординацију, спретности и брзину. Поред тога, радиће се  базични спортови, попут атлетике и гимнастике, а у понуди је и школица пливања.  Важно је и да деца науче да раде у групама, како би развијали социјализацију и да, кроз игру и правилан рад са стручњацима, у њима развијемо спортски дух и здраве навике. Свакако ћемо имати вежбе за превенцију постуралних поремећаја и превенцију деформитета – каже Срђан Митровић.

Тренинзи ће се одржавати у вртићу „Мики“ у Микронасељу, два пута недељно и једном у седмици на базенима СЦ „Језеро“. Полазници ће бити подељени у две узрасне групе. Школица спорта отворена је данас, 16. октобра, и упис је у току. Све додатне информације могу се добити на број 069/54-33-055.

У „Спортико кидсу“ малишанима ће, поред правилног физичког развоја, бити омогућено да се упознају и опробају у спортским дисциплинама, пронађу себе у некој од њих и усвоје здраве животне навике.

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....