Спој уметности и науке у Европској ноћи истраживача

Европска ноћ истраживача и обележена је у Кикинди под слоганом „Светлост науке“ и у организацији Центра за стручно усавршавање. У сарадњи са Центром за промоцију науке организовано је  низ радионица у циљу да се покаже да наука није баук. Посетили смо  радионицу „Илустрацијом до изума“ у Центру за стручно усавршавање.

-Радионица је интересантна и пуно сам научила. Леонардо да Винчи спојио је уметност и науку, волео је математику, а посебно су ми интересантни његови изуми. Волим овакве радионице и не пропуштам их – рекла нам је Катарина Алексић, ученица која је заједно са својим другарима присуствовала радионици.

Како се спајају уметност и наука  деци је приближила Сања Бикић, учитељица у ОШ „Вук Караџић“ која у оквиру Научног клуба ЦСУ организује програм под називом „Пластелин“.

-Радионца је посвећена изумима Леонарда да Винчија. Ово је била прилика да се деца упознају са најзначајнијим изумима италијанског проналазача, сликара, архитекте, инжењера, вајара. Циљ је да користе његове изуме за своје радове, као инспирацију. Акценат је на изумима које створио много пре свог времена. Направили смо и падобран по да Винчијевој скици као и цртеже по скици „Витрувијски човек“ који је и летео падобраном – сазнали смо од Сање Бикић.

Радиониоце су организоване и у Музеју „Тера“ и Народном музеју и биле су прилагођене свим узрастима.

 

(ВИДЕО) На свечаности у Градској кући додељене борачке легитимације

У настојању да се побољша статус и положај бораца из ратова деведесетих, један од програма...

(ВИДЕО) Како да смањимо утицај стресогених фактора: Гост подкаста је др Горан Абрахам

Како утицати на смањење стреса и стресогених фактора који доводе до различитих болести, била је...

(ВИДЕО) Министарка др Дарија Кисић: Кикинда пример добре прaксе подршке породици и деци

https://youtu.be/FiBhRdb_kig?si=UzxqnrXNCAVSLhTn „Улица отвореног срца“ први пут организована у Кикинди била је посвећена деци са ахондроплазијом....