Симонида Милојковић представила нови роман о сектама и „њу ејџу“

Свој најновији роман „У загрљају принца таме“, књижевница Симонида Милојковић прво је представила у Кикинди, у којој има бројну читалачку публику. Књижевно вече одржано је синоћ у пуној сали Културног центра.

– Ово ми је најтежи роман у животу, све су приче истините и све је требало истражити, разговарати са тим људима и учествовати у ужасу кроз који су прошли. Ради се о тинејџерима, ученицима једне београдске гимназије, који су оформили сатанистичку групу са вођом много старијим од њих. Језиве ствари се дешавају у сектама, нарочито сатанистичким. Младе наговарају да убију члана породице или их наводе на самоубиство како би „откупили“ живот члана своје породице – каже Милојковић.

Истраживање дуго годину дана обухватило је, поред изучавања литературе, и волонтирање у Организацији за стабилизацију младих ЗИД.

– Још увек помажем у рехабилитацији и спасавању двадесетак тинејџера који су, махом, у сатанистичкој секти. Има и припадника „њу ејџа“ који промовише  технике саморазвоја, а у суштини је секта. У питању су веома млади људи, најмлађи имају само 12 година, и многи су већ покушавали самоубиство и лечили се у душевним болницама.

Стечено искуство и знање ауторка сада жели да преточи у стручну књигу на ову тему. Такође, волела би да буде косценариста серије „У загрљају принца таме“ јер, како каже, домаћој кинематографији недостаје добар хорор.

Симонида Милојковић члан је Удружења књижевника Србије и један је од најчитанијих српских писаца. Њена прва књига, „Грабљивица“, издата 2007. године, најпродаванији је роман на Балкану у последње три деценије.

Издавачка кућа „Пегасус“ из Велике Британије прогласила ју је врхунским делом савремене светске књижевности и објављује је за цело енглеско говорно подручје.

Бестселер „Љубав у доба кокаина“ доживео је и своју позоришну верзију. Живот трансродних особа тема је романа „Жена“, док се у роману-психотрилеру  „Дијагноза: љубав“, ауторка бави питањем да ли је заљубљеност врста психозе и да ли, попут наркотика, ствара зависност.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!