10 децембра, 2023

Руско Село обишао покрајински секретар за спорт Дане Баста: Реновиране просторије Звезде беспрекорне

Просторије рускоселског ФК Црвена звезда недавно су у потпуности реновиране, обнова је коштала 12 милиона динара, а „Великогоспојински дани” у овом нашем месту били су прилика да село и клуб посети Дане Баста, покрајински секретар за спорт и омладину, којег је дочекао градоначелник Никола Лукач са сарадницима и Душан Марјановић, председник Савета МЗ.

– Покрајински секретаријат води рачуна о улагањима у спортску инфраструктуру и у мањим срединама попут Руског Села. Препознали смо потребу реновирања објекта и издвојили пет милиона динара за то. Данас смо дошли да обиђемо просторије и стварно све је беспрекорно урађено и зато смо изузетно задовољни оним што смо затекли на терену. Град Кикинда увек има добре пројекте, ми их препознајемо и подржавамо. За Град Кикинду ове године смо издвојили и преко 10 милиона динара за три пројекта, две школе у граду, „Вук Караџић” и „Жарко Зрењанин”, и један мали објекат у Накову. Радимо добро, Град Кикинда нам је одличан партнер и сигурно је да ћемо и наредном периоду наставити да улажемо у спорт – рекао је Баста.

Градоначелник Лукач изразио је велику захвалност Покрајинској влади и секретаријату којим управља Баста.

– Хвала им, пре свега, на разумевању Града Кикинде и наших месних заједница. Секретар Баста са нама је у врло тесној комуникацији, саслуша наше жеље, а онда заједно одредимо приоритете. Резултат свега тога је између осталог и овај предиван објекат свима нама на понос. Оправдали смо уложен новац добијен од Покрајине, а Град је још уложио додатних седам милиона динара. Овде видимо и велики ентузијазам људи у клубу и то је додатна потврда оправданости ових улагања у инфраструктуру у овом селу, а практично су од старог објекта остали само темељи и зидови. Овде нећемо стати, имамо нове пројекте, обнаваљамо терене и реконструишемо објекте, а све за нашу децу и њихову будућност, јер водимо рачуна да нам села живе и спортски клубови буду места окупљања Слушамо грађане и њихове потребе и ово је награда за све људе у управи рускоселског клуба – казао је Лукач.

Председник Црвене звезде, Душко Вујановић још је додао:

– Објекат је пре реконструкције био у лошем стању, гледали смо само да се не упалимо, а кад смо добили средстава од Покрајине и Града све је дотерано на врхунском нивоу да се мало клубова може похвалити овако нечим. Планирамо још радове на трибини и подизање зида покрај једне стране игралишта, јер фудбалски савез нам већ четири године излази у сусрет и дозвољава да играмо војвођански ранг без тог зида који је неопходан из више разлога.

не, не , не!!!!!!