27 септембра, 2023

Млади бубњари и рок бендови концертом прославили рођендан свог студија

Наступом своје секције младих и најмлађих бубњара, Студио „Маус“ прославио је вечерас, са својом публиком, 16. рођендан на концерту под називом „Мала школа рокенрола“. На сцени „Кикиндског лета“ у дворишту Курије славље су увеличали и гости изненађења – млади рок бендови који стасавају у овом студију.

Бубњарска секција постоји мање од две године и настала је на иницијативу полазника Студија.

– Мој син свира бубњеве, то се свидело његовим другарима и све више њих почело је да долази на индивидуалне часове. Онда је један дечак предложио да заједно вежбамо и наступамо – каже власник Студија „Маус“, Душан Лињачки. – Већ смо пуно наступали, зову нас да отварамо манифестације. Деци углавном преносимо љубав према рокенролу и они то воле.

Бубњеве свира и Душанова ћерка Милица, а девојчице чине половину састава Секције. У студију је настало и шест бендова деце узраста од седам до 12 година, који су наступили вечерас. То су групе: „Догма“, „Феникс“, „Рој“, „Метал гејт“, „Булке“ и „Челични“.

Деветогодишњи Никола Лињачки из бенда „Метал гејт“ каже да њихов бенд изводи углавном музику из назива групе, али и рок.

– Свирам бубњеве од четврте године. Имамо и једну нашу песму коју смо заједно написали – истиче Никола.

Бенд чине и Реља Добромиров, Петар Срдић, Михајло Мунћан и Момчило Бјељац.

– План је да будемо успешни и да путујемо по свету – додаје Реља.

„Металик гејт“

Судећи по вечерашњем наступу, кикиндска рок-сцена већ има формирану базу и расадник будућих рокера и металаца који врло предано раде на својим каријерама.

„Булке“

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!