Рок концертом започели пролећни распуст

Првог дана пролећног распуста у Основној школи „Јован Поповић“ организован је рок концерт. У дворишту је наступило пет тинејџ бендова: „Догма“, „Фенкис“, „Металик гејтс“, „Челични“, „Осмијум“, настали пре свега месец дана, и полазници Бубњарске секције студија „Маус“ која је и организатор овог несвакидашњег догађаја.

 

-Студијо „Маус“ овог лета прославља 17 рођендан. Циљ нам је да што више деце и младих вратимо рокенролу и то нам је главна мисија. Управо то је циљ овог концерта да основце, али и њихове старије другаре, браћу и сестре упознамо са бендовима у којима свирају њихови вршњаци и тако популаризујемо рокенрол. Драго ми је што се окупило доста публике која и на овај начин поручује да се зажелела страних и домаћих рок хитова – истакао је Душан Лињачки из студија „Маус“.

Концерт је својим присуством подржао и градоначелник Никола Лукач који је истакао своју подршку .

-Локална самоуправа подржава младе таленте, спортисте, уметност, али и рок музику која промовише праве вредности. Помоћи ћемо да рок караван стигне у сваку школу. Хвала вам што размишљате о будућности и рачунајте на Град Кикинду – рекао је Лукач.

Није први пут да Основна школа „Јован Поповић“ афирмише младе бендове и таленте, подсетила је директорица Јелена Крвопић.

-Ранијих година организовали смо такмичење „Ја имам таленат“ у који су биле укључене све школе. Сада смо решили да помогнемо младима који су основали рок бендове у нашем граду и да их представимо њиховим вршњацима, али и да генерације које се одлично сећају добре рок музике и добрих рок концерата подсетимо на младост – додала је Јелена Крвопић.

Идеја је да се рок концерти у наредном периоду организују у свим школама у Граду и околини.

А.Ђ.

 

(ВИДЕО) Хуманитарна организација Срби за Србе: За нову кућу породице Тот-Докић из Мокрина

Хуманитарна организација Срби за Србе позвала је донаторе широм света да се прикључе њиховој новој великој...

(ВИДЕО) „Козара“ поново уговара производњу са пољопривредницима

https://youtu.be/fAQrpDR18Vg?si=lN7EuMEo1aC8tKm-   Пшеницу, иако је у солидном стању, потребно је заштитити, истакао је у подкасту...

(ВИДЕО) Посета високих званичника МУП-а: Кикинда обезбеђује заштиту својих грађана

Вршилац дужности помоћника министра унутрашњих послова Србије и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић...

Don`t copy text!