„Ројал куп” за мале фудбалере: Од ове године у Руcком Селу

Шести „Ројал куп”, турнир за мале фудбалере, након пет издања у Новим Козарацима, данас је први пут организован у Руском Селу, а отворио га је градоначелник Кикинде Никола Лукач.

– Честитке селој екипи организатора, пре свега Здравку Рауковићу који жели да анимира мале фудаблере, да омасовљује на овај начин наш фудбал и да деци пропагира здраве вредности. Деца прво треба да науче да се играју фудбала па тек онда да га играју, а овде у Руском Селу постоје изузетни услови за то. Имамо велики број гостију, а најважније је да се друже и негују  фер-плеј. Хвала и Месној заједници, а ми из Града увек ћемо да подржимо овакве манифестације не само овде, већ и у сваком другом нашем селу и то нам је и циљ да у свим тим местима имамо овакав спортски дан бар једанпут у години – рекао је Лукач.

Надовезао се организатор Рауковић:

– Овде имамо 18 екипа, а желимо сада да у Руском Селу овај турнир постане традиција, барем пет година, као што је то било у Новим Козарцима и да мали фудбалери у догледно време заиграју у великим клубовима, као што већ имамо случајеве да с првог нашег турнира, 2017. године, сада момци наступају у нашим младим селекцијама Србије, а чланови су Црвене звезде и Чукаричког.

Душан Марјановић, председник ФСГ Кикинда и Савета МЗ Руско Село, закључио је:

– Част нам је да је овај турнир сада пресељен код нас. Имају дечаци овде три терена и одличне услове, а од изузетног значаја је све ово и за Град Кикинду и за Фудбалски савез Града.

 

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!