Рођендански концерт КУД-а „Извор“: Прославили 20 година постојања и рада

Чланови Културно-уметничког друштва „Извор“ из Накова организовали с концерт поводм 20 година постојања и рада. Учествовали су извођачки ансамбл, припремни и млађа дечија група. На сцени су наступиле и две групе ветерана и некадашње чланице Женске певачке групе односно они који су основали и током претходне две деценије били чланови друштва.

-Две деценије постојања није мало и наша жеља била је да ово вече проведемо са онима који су све ове године учествовали у раду друштва. Ту је и наша верна публика која нас прати све ове године. Имамо седамдесетак чланова који континуирано раде, а ускоро ћемо поново имати оформљену певачку групу – рекла је председница КУД-а „Извор“ Сања Роквић.

У оквиру прославе јубилеја отворена је и изложба фотографија Саре Васић.

-Изложила сам 11 фотографија на којима су иконе. Мој бренд је „Сара арт“ и уметношћу се бавим од када знам за себе и драго ми је што сам увеличала прославу  20 година друштва – истакла је Сара Васић.

Концерту су присуствовали председник Скупштине града Младен Богдан, заменица градоначелника Дијана Јакшић Киурски и чланица Градског већа Валентина Мицковски. Богдан је, обраћајући се окупљенима, пренео поздраве градоначелника Николе Лукача.

-Његова и наша порука је да будемо сви заједно и сложни у овим изазовним временима. Све оно што смо учинили за бољи живот свих мештана села биће настављено и у наредном периоду. Жеља нам је да се села подједнако развијају и да становници месних заједница имају све што им је потребно за добар живот. Поред тога важно је да очувамо традицију и обичаје из крајева из којих су дошли наши преци и зато су нам значајна културно-уметничка друштва – додао је Богдан.

Богат програм употпунио је филм о раду и гостовањима КУД-а „Извор“. Уручено је и 16 захвалница најзаслужнијим члановима поводом јубилеја.

А.Ђ.

 

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

(ВИДЕО) Матурантским плесом средњошколци послали најлепшу слику из Кикинде

Уз звуке из Штраусове опере „Слепи миш” кадрил на тргу испред Градске куће матуранти средњих...

(ВИДЕО) Кикиндски малишани учествовали у Кросу РТС-а

Малишани из кикиндских вртића учествовали су на 34. кросу РТС-а „Кроз Србију“. У дворишту Гимназије „Душан Васиљев“...

Don`t copy text!