10 децембра, 2023

„Риболовачко царство”: Посета градоначелника шаранџијама, првацима Балкана

Градоначелник Кикинде Никола Лукач и градски већник за спорт Драган Пецарски посетили су данас „Риболовачко царство” и чланове Шарана који је с првом екипом, недавно на Првенству Балкана у хрватском граду Нашицама на језеру Лаповац, освојио прво место у шаранском риболову док је друга кикиндска екипа била пета.

– У Нашицама је наступило 18 екипа, од тога четири хрватске које су професионалне. Чланови тих клубова баве се спортским риболовом за месечну плату, а иначе хрватски шарански риболов спада у ред светских велесила. Након такмичења које је трајало 50 сати, а спавали смо по два или три сата, ми смо у таквој конкуренцији одбранили титулу првака Балкана и циљ нам је да овај прелазни пехар трајно остане у нашим витринама тако што ћемо и догодине у Босни и Херцеговини тријумфовати – рекао је Зоран Попов, председник, тренер и такмичар из шампионске екипе Шарана, која је у Лиги Србије била пета, док су прве четири екипе из наше државе биле на Светском првенству.

Пецарски је још напоменуо:

– У Кикинди је спортски риболов на високом нивоу, а „Риболовачко царство” је једно од најлепших места у Србији за лов шарана. Наши такмичари псотигли су велики успех, а на нама је да им помогнемо колико год можемо у њиховом даљем раду.

Осим Попова, у Хрватској, у две екипе Шарана, наступили су или били резерве: Зоран Кајла, Саша и Никола Велемиров, Зоран Суботички, Атила и Стефан Терек.  

не, не , не!!!!!!