10 децембра, 2023

Алекса Бељић, дефанзивац ОФК Кикинде: Победнички приступ у Адорјану

Праведним ремијем завршен је меч између ОФК Кикинде и Кабела. Домаћи су повели у уводу с пенала, Новосађани су притискали и минут пре одмора изједначили. У наставку су обојица голмана по једанпут врхунски интревенисали и није било промене резултата, а поуздан је у задњој линији севернобанатског српсколигаша био и Алекса Бељић.

– Желели смо тријумф код куће и Кабел је играо на победу, квалитетан је ривал, а ми смо усто још били и ослабљени, поготово у задњој линији, па је на крају, када се све сабрало и одузело, нерешен резултат и најреалнији. Подједнако добро играмо ове јесени и на страни па ће тако бити и у наредном колу против Тисе, барем када је реч о приступу, који је увек победнички. Зато се надамо да ће доћи и резултат – каже Бељић.

Шеф струке Владимир Шпоња, задовољан је ремијем с обзиром на развој ситуације на терену.

– Ратнички смо одиграли против Кабела, а много нам је недостајао Мојсиловић позади. Поред њега, још и двојица „бонуса” због црвених картона. Мењали смо формацију због тога и није баш све функционисало како треба у првом делу и поред нашег вођства. У наставку сам урадио три замене, неке су биле изнуђене, па смо успоставили равнотежу. Остао је жал због промашаја Спаића у последњим тренутцима надокнаде, али можда би било и неправедно, јер Кабел је сигурно заслужио бод – истиче Шпоња.

У недељу следи гостовање у Адорјану, Тиси.

– Опет ћемо бити ослабљени због картона, али навикли смо на проблеме и покушаћемо да и поред свега пружимо максимум и наставимо низ без пораза и у петом мечу – јасан је Шпоња.

Резултати 10. кола: Борац – Омладинац 0:1, Бечеј – Железничар 0:4, Јединство – 1.мај Рума 4:1, Хајдук – Раднички 2:2, Нафтагас – Бачка 2:3, Словен – Тиса 1:0, ОФК Кикинда – Кабел 1:1, Подунавац – Динамо 1:1.

ПОРЕДАК: Железничар 23, Словен 21, Кабел 18, Бечеј 18, ОФК Кикинда 17, Динамо 16, Тиса 15, Омладинац 15, Подунавац 13, Нафтагас 13, Хајдук 11, 1.мај Рума 11, Раднички 11, Бачка 9, Јединство 8, Борац 7.

У 11. колу, у суботу и недељу, играће: Динамо – Борац, Кабел – Подунавац, Тиса – ОФК Кикинда, Бачка – Словен, Раднички – Нафтагас, 1.мај Рума – Хајдук, Железничар – Јединство, Омладинац – Бечеј.

не, не , не!!!!!!