3 октобра, 2023

Решени да се врате у друштво српсколигаша: Окупили се фудбалери ОФК Кикинде, лидера војвођанског фудбалског „Истока”

За играче лидера војвођанског „Истока” завршен је одмор. Вечерас на Градском стадиону окупили су се, први пут у 2023, фудбалери ОФК Кикинде и најуже руководство, а сутра је на распореду и премијерни тренинг. Председник Драган Фелбаб поздравио је играче.

– Јесењи смо прваци и циљ је да на челној позицији останемо до краја. Када је почело првенство била је то само наша жеља, а сада је амбиција. Имамо најбољи тим, а већ гледамо унапред и када се опет пласирамо у Српску лигу, одакле смо летос испали, желимо тада да имамо још бољи састав који више неће испадати из тог ранга – напоменуо је Фелбаб.

Спортски директор Марко Вукобрат истакао је да управа планира појачања ове зиме, а прелазни рок започео је прекјуче.

– За неколико дана све ће бити прецизирано, али јасно је да морамо довести тројицу, по једног играча у свакој линији тима. Неће бити лако, сужен је избор играча на северу Баната, па појачања тражимо и на ширем подручју, а уз то желимо да ти играчи буду и млади. И без појачања, барем у овом војвођанском рангу, имамо најјачи тим, а очекујемо и да наши млади играчи у још већој мери на пролеће добију прилику и искористе је – јасан је био Вукобрат

Клуб су напустили Ратко Радуловић, Петар Цвијановић и двојица младих – браћа Француски. Тренер Јевто Јарчевић, прикључио је првом тиму двојицу из омладинског погона, а припреме ће започети и тандем голмана те играч из кадетске екипе.

– Стартоваћемо с радом у дворани и теретани СЦ „Језеро”, у комбинацији с травнатим тереном. Акценат ће као и увек бити на физичкој спреми, урадићемо мерења и тестирања и потом, уверен сам, бити спремни за наставак сезоне, 4. марта – казао је Јарчевић.

Капитен Небојша Ђукић апострофирао је да су зимске припреме врло тешке.  

– „Наместили” главе за велике захтеве па не теба да чуди што први почињемо с припремама. Имамо добру атмосферу, спремно ћемо дочекати и појачања и помоћи им да се брзо и лако адаптирају. Притисак немамо, али имамо силну жељу да уз добар рад и потом квалитетне игре, предстојећег јуна први прођемо кроз циљ и вратимо се у Српску лигу – закључио је Ђукић.   

 

Шест провера током зиме

Серију провера Кикинђани ће започети у Сенти, 4. фебруара, против истоименог клуба, четири дана касније уследиће гостовање у Новом Милошеву, Војводини, а потом, 11. фебруара, имаће најјачу проверу – у Земуну где ће клуб истог имена, трећепласирани у Српској лиги „Београд”, дочекати ОФК Кикинду. Седам дана касније Кикинђани ће у Адорјан, у госте још једном српсколигашу, али члану „Војводине”, екипи Тисе. Среда 22. фебрауар резервисана је за гостовање у Ади, АФК-у, а генерална проба на распореду је 25. дана наредног месеца, тада ће на Градском стадиону гостовати Сента.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

не, не , не!!!!!!