27 септембра, 2023

Реконструкција водоводне мреже: Почели радови на деоници од „Плавог чуперка“ до трга

Свеобухватан посао реконструкције водоводне мреже који се ради упоредо са изградњом фабрике воде, настављен је. Како је и најављено, на реду је деоница у улици Бранка Радичевића, од вртића „Плави чуперак“ до градског трга.

Реконструкција овог дела водоводне мреже започела је протеклих дана и реализује се уз финансијску подршку Покрајинске владе која је преко Управе за капитална улагања определила средства за радове, потврђено је Кикиндском порталу у кабинету градоначелника Николе Лукача.

Предвиђена реконструкција седам километара водовода у више улица у Кикинди. Мењају се цеви које су трошне, азбестне или оне које су мањег пречника од потребног.

Подсетимо да је у децембру почела и реконструкција магистралног вода који од водозахвата Шумице водом снабдева цео град. И та инвестиција реализује се уз подршку покрајине конкретно Покрајинског секретаријата за пољопривреду, шумарство и водопривреду.

Да би у Кикинди био решен вишедеценијски проблем и коначно из славина потекла здрава пијаћа вода, важан предуслов је, осим изградње постројења за пречишћавање воде, и реконструисана водоводна мрежа.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!