27 септембра, 2023

Расписани јавни позиви и конкурси НСЗ за 2023.

Национална служба за запошљавање расписала је 13 јавних позива/конкурса, путем којих ће, кроз директну финансијску подршку послодавцима и незапосленима, бити укључено 21.205 особа, од којих 2.285 са инвалидитетом.

Као и претходних година, у фокусу ће бити теже запошљиве категорије: млади до 30 година, без завршеног средњег образовања, старији од 50 година, Роми, особе са инвалидитетом, дугорочно незапослени, корисници новчане социјалне помоћи и особе у статусу вишка запослених.

Већина јавних позива/конкурса биће отворена до 30. новембра 2023. године.

Рок за подношење захтева за мере намењене особама са инвалидитетом је до краја године.

Јавни позив за доделу субвенција за самозапошљавање биће отворен до 10. априла.

Потенцијални извођачи јавних радова пријаве могу да поднесу до 27. марта.

Јавни позив за учешће у финансирању мере обука за потребе послодавца за запосленог, на располагању до 31. октобра.

 

Захтеви за учешће у мерама подносе се надлежним организационим јединицама Национaлне службе за запошљавање, према месту рада незапосленог или седишту послодавца, непосредно, поштом или електронским путем.

За ове намене планирано је 6,3 милијарди динара и, као и претходних година, 550 милиона динара за особе са инвалидитетом. Додатна средства биће обезбеђена из буџета Аутономне покрајине и јединица локалне самоуправе за учешће у реализацији мера активне политике запошљавања, предвиђених локалним планским документима.

Све информације за учешће у мерама активне политике запошљавања, подршка, и подношење захтева према актуелним јавним позивима биће доступне на сајту www. nsz.gov.rs и на званичној страници на друштвеној мрежи LinkedIn.

(ВИДЕО) Потпредседник Владе Милош Вучевић: Честитам на томе како сте од лудаје направили бренд

Изасланик председника Србије Александра Вучића и потпредседник Владе Милош Вучевић посетио је манифестацију „Дани лудаје“....

(ВИДЕО) Свечано у Руском Селу: Откривању споменика Арсенију III Чарнојевићу присуствовао и министар Селаковић

https://youtu.be/MlYvG-bjOyM?si=sbwb-0JjjaELrL5M У порти храма Успенија Пресвете Богородице у Руском Селу, уприличено је откривање и освећење...

не, не , не!!!!!!