Расписани јавни позиви и конкурси НСЗ за 2023.

Национална служба за запошљавање расписала је 13 јавних позива/конкурса, путем којих ће, кроз директну финансијску подршку послодавцима и незапосленима, бити укључено 21.205 особа, од којих 2.285 са инвалидитетом.

Као и претходних година, у фокусу ће бити теже запошљиве категорије: млади до 30 година, без завршеног средњег образовања, старији од 50 година, Роми, особе са инвалидитетом, дугорочно незапослени, корисници новчане социјалне помоћи и особе у статусу вишка запослених.

Већина јавних позива/конкурса биће отворена до 30. новембра 2023. године.

Рок за подношење захтева за мере намењене особама са инвалидитетом је до краја године.

Јавни позив за доделу субвенција за самозапошљавање биће отворен до 10. априла.

Потенцијални извођачи јавних радова пријаве могу да поднесу до 27. марта.

Јавни позив за учешће у финансирању мере обука за потребе послодавца за запосленог, на располагању до 31. октобра.

 

Захтеви за учешће у мерама подносе се надлежним организационим јединицама Национaлне службе за запошљавање, према месту рада незапосленог или седишту послодавца, непосредно, поштом или електронским путем.

За ове намене планирано је 6,3 милијарди динара и, као и претходних година, 550 милиона динара за особе са инвалидитетом. Додатна средства биће обезбеђена из буџета Аутономне покрајине и јединица локалне самоуправе за учешће у реализацији мера активне политике запошљавања, предвиђених локалним планским документима.

Све информације за учешће у мерама активне политике запошљавања, подршка, и подношење захтева према актуелним јавним позивима биће доступне на сајту www. nsz.gov.rs и на званичној страници на друштвеној мрежи LinkedIn.

(ВИДЕО) Посета министра културе Николe Селаковића: Значајна средства за „Теру“ и Музеј

Министар културе Никола Селаковић у оквиру посете Кикинди потписао је уговоре о конкурсном финансирању са...

(ВИДЕО) Кикинда може да рачуна на подршку Покрајине, истакла председница Владе Војводине Маја Гојковић приликом посете нашем граду

Почела је изградња атмосферске канализације у оквиру пројекта „Слив Моравска” коју заједнички финансирају Покрајинска влада...

Don`t copy text!